Virtual Skipper 4 doplachtil do ČR
zdroj: tisková zpráva

Virtual Skipper 4 doplachtil do ČR

23. 1. 2006 13:13 | Novinky | autor: Redakce Games.cz |

Stoupáte poslední metry na první bóji.

Z druhé strany se řítí favorit závodu. Naštěstí máte přednost, musí výrazně odpadnout, díky čemuž zvyšujete svůj náskok o cenné metry. V tu chvíli však jde nahoru spinaker a vy skáčete o desítky metrů vpřed… Takové zážitky si můžete dopřát z tepla svých domovů díky hře Virtual Skipper 4. Jde již o čtvrtou verzi skutečně věrného simulátoru závodního jachtingu. V průběhu simulace vás obklopuje naprosto realistické prostředí. Grafická propracovanost, od pozemních objektů jako je opera v Sydney až po vodní hladinu, která se vlní, šplouchá a odráží světlo, je naprosto strhující. Kolem lodi se navíc můžete v reálném čase prohánět kamerou po polokouli o libovolném poloměru. Získáte tak možnost ideálního nadhledu v nepřehledných situacích na bójích, vžít se do role kormidelníka nebo se můžete podívat téměř pod loď, když jsou dva ze tří plováků vašeho trimaranu nad vodou.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Princip hry je jednoduchý. Postupně se probojováváte sérií závodů, v nichž musíte zvítězit. Simulace probíhá i ve velmi realistických podmínkách i z jachtařského hlediska. Vítr i proud se v průběhu rozjížďky mění a štěstí přeje připraveným. Například v jedné rozjížďce se vítr otočí o 180°, a pokud nestoupáte na doraz a pustíte to na rychlost, abyste v oblasti stočeného větru byli co nejdříve, nastane situace, kdy sice hluboko pod svými soupeři, ale jako první taháte nahoru spinaker. A to se vám nakonec mnohonásobně vyplatí. K věrnosti simulace přispívá i taktická (ne)vyspělost soupeřů. Předčasné starty nejsou výjimkou a nebudou se ani zdráhat vás omezit, i když to pro ně nebude nejkratší cesta k cíli.

Vaše úloha v simulaci spočívá ve volbě plachet a jejich trimu a směru lodi. K tomu vám jednak pomáhá ovládací panel, na němž najdete kompas, GPS, údaje o rychlosti lodi, větru a proudu, a jednak šipečka, která se stále pohybuje kolem vaší lodi a ukazuje, jaká je vaše poloha vůči větru. Každý závod je určený pro jednu ze čtyř lodních tříd, jimiž jsou osmimetrový šmudla Melges 24, Offshore Racer o délce 13 metrů, loď Amerického poháru a šedesátistopý trimaran. Regaty se odehrávají v šesti lokalitách: San Francisco – USA, La Trinite sur Mer – Francie, Porto Cervo – Itálie, Auckland – Nový Zéland, Sydney – Austrálie a Isle of Wight ve Velké Británii. Více informací o Virtual Skipper 4 čtěte v tomto článku nebo na oficiální stránce. Hru lze zakoupit i z TISCALI GameShopu.
placená inzerce

pr

Nejnovější články