Zbaví se AMD značky ATI?
zdroj: tisková zpráva

Zbaví se AMD značky ATI?

7. 8. 2006 23:23 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

Existuje poměrně reálná možnost, že společnosti ATI a AMD budou nadále vystupovat pod jediným jménem.

Tím bude AMD. Značka ATI Technologies tak zmizí v propadlišti dějin. Alespoň tak o tom informuje britský server PC Pro (thx Kája Bílek za tip). Novináři se odvolávají na vyjádření Garetha Catera z AMD, který tvrdí, že nově vzniklá nadnárodní firma se bude jmenovat AMD (a jenom AMD). Novináři také vyzpovídali i Richarda Bakera, rovněž z AMD, a ptali se ho, jestli to znamená, že spolu se značkou ATI zmizí i poměrně hodně známé pojmenování RADEON užívané pro grafické čipy a grafické karty. Ten řekl, že ještě nebylo přijato žádné konečné rozhodnutí a osobně by byl velmi překvapen, pokud by se zbavovali nějakých názvů, které se týkají přímo produktů.
Baker také zdůraznil, že, navzdory tomu co bylo publikováno médii po celém světě, akvizice ATI nebude žádnou rovnocennou fůzí, ale převzetím se vším všudy. Podle všeho tak veškerá odpovědnost řízení obou firem bude ležet výhradně na manažerech AMD, a oni také budou jako jediní rozhodovat o tom, jakým směrem se bude vývoj firmy ubírat. To zahrnuje pochopitelně i všechny otázky týkající se značek a názvů jednotlivých výrobků. Chris Hook z ATI se k tématu vyjádřil v tom smyslu, že on osobně necítí žádnou citovou vazbu na značku ATI. Myslí si, že důležitou věcí je, jestli dělají dobré produkty nebo ne. ATI může být pryč a právě probíhají diskuse o dalších názvech, o jejich síle a perspektivě do budoucna. S definitivní platností se tak můžeme dočkat označení "AMD RADEON X1900" a podobně.

Update 9.8. - AMD oficiálně popřelo, že by mělo přestat používat značku ATI, které si velmi cení a bude na ní sázet dál.

zdroj: PCPro

cappy

Nejnovější články