ČSOB pojišťovna zazanemenala růst předepsaného pojistného

18. 2. 2009 – 8:31 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

ČSOB pojišťovna zazanemenala růst předepsaného pojistného
ČSOB Pojišťovna | zdroj: NašePeníze.cz

„I v roce 2008 tak ČSOB Pojišťovna dynamikou růstu v neživotního pojištění předstihla průměr trhu a to dokonce více než dvojnásobně,“ podtrhl předseda představenstva a generální ředitel ČSOB Pojišťovny Jeroen van Leeuwen.

  • ČSOB Pojišťovna v loňském roce zaznamenala růst celkového předepsaného pojištění o 4,75 procenta na 9,485 miliardy korun.
  • Hlavní zásluhu na růstu v loňském roce měl prodej neživotního pojištění, které vzrostlo o 11,77 procenta na 4,063 miliardy korun.
  • Životní pojištění s objemem předepsaného pojistného 5,422 miliardy korun zůstalo na úrovni loňského roku.
  • Za rok 2008 vykázala ČSOB Pojišťovna čistý neauditovaný zisk ve výši 469 milionů korun podle standardů IFRS.       

V povinném ručení stouplo předepsané pojistné meziročně o 14,68 procenta na 1,398 miliardy korun, v havarijním pojištění pak o 10,06 procenta na 1,061 miliardy korun. Výrazný  nárůst zaznamenala ČSOB Pojišťovna i v ostatních skupinách retailového a průmyslového pojištění.  

V životním pojištění dosáhlo předepsané pojistné 5,422 miliardy korun, a bylo tak prakticky na stejné úrovni jako za loňský rok. Celkový loňský předpis byl téměř rovnoměrně rozložen mezi jednorázově a běžně placená pojištění. „Rok 2007 byl pro nás v prodeji jednorázově placených, především investičních životních pojištění mimořádně úspěšný, a srovnávací základna tak byla nastavena velmi vysoko. Zopakování stejného výsledku v roce 2008 považuji za úspěch. V letošním roce navíc opět očekáváme významný nárůst v tomto segmentu, zejména u jednorázového životního pojištění, které je v současné době pro klienty velmi zajímavé“ vysvětlil výsledky Jeroen van Leeuwen.

Za rok 2008 vykázala ČSOB Pojišťovna čistý neauditovaný zisk podle standardů IFRS ve výši 469 milionů korun. Zároveň i přes nepříznivý vývoj na světových finančních trzích obhájila ČSOB Pojišťovna vysoký rating A- se stabilním výhledem a potvrdila tak dlouhodobě silnou pozici na českém trhu. Stabilní výhled ratingu vychází z mimo jiné z výborné úrovně kapitalizace a likvidity pojišťovny. „Potvrzení ratingu je především velmi dobrá zpráva pro naše klienty, která dokazuje stabilitu i silnou pozici naší pojišťovny na trhu,“ uvedl Jeroen van Leeuwen.


Kurzy

Kurzovní lístek: 18.5.2024 Exchange s.r.o.

EUR 24,680 24,760
USD 22,670 22,790
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články