ČSOB zatraktivňuje spoření a termínované vklady

13. 1. 2010 – 20:37 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

ČSOB zatraktivňuje spoření a termínované vklady
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

ČSOB přichází od ledna s inovacemi svých spořicích produktů. Změny přivítají především majitelé ČSOB Spořicího účtů s prémií, kterým bude za věrnost připisována úroková prémie 2 x ročně. Úplnou novinkou je pak ČSOB Termínovaný vklad Plus, jenž klientům umožní bezplatný výběr až pětiny vkladu bez sankce. Spolu s uvedením novinek ČSOB zatraktivnila depozitní produkty i zajímavou výší úrokových sazeb.


Spořící účet

U Spořicího účtu s prémií, který slouží jako rezervní spořicí nástroj,  je klient odměňován úrokovou prémií za věrnost nově místo jednou ročně (k 31.12.) dvakrát ročně (k 30.6. a 31.12.). Navíc má jistotu, že sazba úrokové prémie se až do jejího vyplacení nemění.

„Spořicí účet s prémií je na českém trhu unikátní svou konstrukcí úrokové sazby- složené z vyhlašované základní části a fixní prémie - a čtvrtletním připisováním úroků. Právě věrnostní prémií chrání úspory před výraznými poklesy úrokových sazeb,“ řekl Pavel Kratochvíl, výkonný manažer segmentu Spoření & Investice ČSOB. Aktuálně ČSOB nabízí základní sazbu ve výši 1,5 % p.a. a prémii 0,5 % p.a.

Termnovaný vklad

Pro klienty, kteří chtějí dlouhodobě zhodnotit svoje finance a zároveň alespoň část z nich využívat pro svoji osobní potřebu, je určen Termínovaný vklad Plus. Během trvání dvouleté nebo tříleté smlouvy může klient kdykoliv okamžitě vybrat až 20 % vložené sumy bez sankce. Částku lze vybírat postupně, přičemž absolutní hranice pro výběr je 1 milión korun na každý účet.

„Termínovaný vklad Plus tak oproti běžným „termíňákům“ na trhu, u nichž klient musí platit při předčasném výběru sankce z vybírané částky, zajišťuje okamžitý přístup k části jeho  peněz,“ dodává Pavel Kratochvíl.
Termínovaný vklad Plus je nabízen ve dvou variantách buď s dvouletou dobou vkladu a sazbou 2,15 % p.a. nebo s tříletou dobou vkladu a sazbou 2,6 % p.a. Výše vkladu nehraje při určování výše sazby roli.

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,250 25,370
USD 23,610 23,790
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články