CYRRUS CORPORATE FINANCE, a.s. obdržela licenci činnosti obchodníka s cennými papíry

17. 9. 2009 – 19:16 | Investice | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

CYRRUS CORPORATE FINANCE, a.s. obdržela licenci činnosti obchodníka s cennými papíry
Ilustrační foto: SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Společnost CYRRUS CORPORATE FINANCE, a.s. včera obdržela licenci České národní banky k výkonu činnosti obchodníka s cennými papíry. Licence opravňuje společnost k poskytování všech investičních služeb dle zákona o podnikání na kapitálovém trhu.


CYRRUS CORPORATE FINANCE, a.s. je sesterskou společností člena Burzy cenných papírů Praha, a.s. a Varšavské burzy (WSE),  firmy CYRRUS, a.s., která působí na kapitálovém trhu již 12 let.

„V průběhu posledních sedmi let narostl počet projektů corporate finance tak razantně, že jsme se rozhodli vyčlenit tuto oblast činnosti z mateřské společnosti, abychom se mohli ještě efektivněji věnovat našim korporátním klientům“, hodnotí situaci předseda představenstva a jeden ze zakladatelů společnosti  Tomáš Kunčický.

Hlavní činností nově vzniklého licencovaného subjektu zůstává zejména firemní poradenství, strukturování transakcí, akvizice, divestice, přeměny podoby akcií, dražby, squeeze out, oceňovací služby, příprava společností na IPO ve střední Evropě či tvorba sektorových analýz. 

„Na našich službách se vznikem nového subjektu nic nemění. Jen jsme se chtěli více vyprofilovat v rámci našich stávajících aktivit a stát se tak pro naše klienty čitelnější. A pro zaměstnance fungovat i na principu partnerství“, říká místopředseda představenstva Jiří Běhal   

Tým společnosti nyní pokračuje v práci na několika projektech z oblasti obnovitelných zdrojů, lehkého průmyslu, strojírenství, potravinářství či vědy a výzkumu. Zároveň pořádá řadu dražeb cenných papírů a podílí se i na přípravě IPO na varšavské burze NewConnect.

Nový subjekt sídlí v prostorách CYRRUSu, tedy v Brně na ulici Veveří 111 v Platiniu a v Praze v Anděl parku na Smíchově.

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články