CzechTourism láká zahraniční pacienty na českou medicínu

30. 9. 2011 – 14:16 | Zdravotnictví | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

CzechTourism láká zahraniční pacienty na českou medicínu
Odvětví zdravotní turistiky se v celém světě velmi rychle rozvíjí, Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Historicky první koncept koordinované propagace české medicíny v zahraničí, takzvaný Průvodce českou medicínou pro zahraniční pacienty, vzniká v těchto dnech s podporou agentury CzechTourism a ministerstva zdravotnictví. V pátek o tom informovala Iveta Jakoubková z agentury CzechTourism.

Katalog - průvodce představí české nemocnice, kliniky nebo zdravotnická centra, jež o tuto formu prezentace projevily zájem, a bude distribuován agenturou CzechTourism v zemích, ve kterých má agentura svá zahraniční zastoupení. Webové stránky www.medicaltourism.cz nabídnou katalog též v on-line verzi a navíc umožní zájemcům o operaci v Česku snadné a rychlé vyhledávání. Postupně se do katalogu budou moci zapisovat i další zdravotnické instituce.

Publikace Medical Tourism Guide Czech Republic bude dostupná v anglické, německé a ruské verzi. Koordinátorem projektu je agentura Royal Medical, která do České republiky přiváží pacienty – turisty už třetím rokem.

"Česká medicína má v zahraničí velmi dobré renomé, věřím, že kombinace léčebného zákroku a kvalitních turistických služeb přispěje k úplné spokojenosti návštěvníků České republiky. Doposud ale bylo pro zahraniční pacienty obtížné hledat souhrnné informace o léčebných možnostech v České republice, proto jsme se rozhodli pro vytvoření přehledného katalogu. Naše agentura částečně pokryje náklady na jeho výrobu, zbývající část bude hrazena klinikami a zdravotnickými institucemi, které mají zájem o zahraniční trhy," uvedl generální ředitel CzechTourism Rostislav Vondruška.

Odvětví zdravotní turistiky se v celém světě velmi rychle rozvíjí. Jde o světový trh, na kterém klienti podle odhadů poradenské firmy Deloitte utratili 60 miliard dolarů v roce 2008 a v roce 2010 už 100 miliard dolarů. V dalších letech je roční růst odhadován na 30-40 procent.

Do České republiky přijíždějí už v současnosti tisíce zahraničních klientů zejména za umělým oplodněním, operacemi očí, jednodenní chirurgií i plastickými operacemi. Mnoho zdravotnických zařízení je vyhlášeno perfektní diagnostikou, používá špičkovou zdravotnickou techniku, disponuje zkušenými lékařskými týmy a jazykově vybaveným personálem.

"Je proto nejvyšší čas pro společnou aktivitu a zviditelnění české medicíny v cizině, jelikož i my máme rozhodně co nabídnout," tvrdí ředitelka agentury Royal Medicin Slavěna Podloucká.

-Filip Sušanka | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,300
USD 23,580 23,760
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články