Další malá televize v Česku zřejmě končí, Public TV na sebe podala insolvenční návrh

8. 4. 2011 – 16:12 | Média | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Další malá televize v Česku zřejmě končí, Public TV na sebe podala insolvenční návrh
Během insolvenčního řízení smí dlužník nakládat se svým majetkem jen ve velmi omezené míře a nesmí majetek spravovat tak, aby se snížila jeho hodnota. , Foto: Public TV | zdroj: NašePeníze.cz

Městský soud v Praze poslal v pátek do insolvenčního řízení společnost TotalPress, která provozuje stanici Public TV.

Firma podle návrhu dluží více než 134 milionů korun. Hned 64 milionů korun dluží společnosti GMF, která pohledávku získala od Czech Digital Group. Na základě této pohledávky už Obvodní soud pro Prahu 1 nařídil na majetek dlužníka exekuci. Samotné Czech Digital Group firma dluží přes 19 milionů korun. TotalPress však dluží i dalším firmám, a to např. společnosti Stes, Pro-Zeta, nebo sdružení Integram či svazu OSA.

Nedávno přitom konec ohlásila televize Z1 (Více v článku: Televize Z1 končí). Public TV měla právě zrušenou stanici Z1 nahradit v kabelové síti UPC (více v článku: TV Public nahradí v kabelové síti UPC zrušenou Z1)

 

"Příjmy dlužníka z provozování podnikatelské činnosti v současné době nedosahují takové výše, která by umožňovala úhradu jeho splatných pohledávek," stojí v materiálu.

Jako řešení úpadku firma navrhuje konkurz.

Soud nyní prověří, jestli je insolvenční návrh po faktické stránce v pořádku a následně bude zkoumat, zda je dlužník v úpadku, či není. Během insolvenčního řízení smí dlužník nakládat se svým majetkem jen ve velmi omezené míře a nesmí majetek spravovat tak, aby se snížila jeho hodnota. Dojde také k zablokování věřitelů, kteří nemohou vůči dlužníkovi vymáhat své pohledávky např. exekucí.

-Libor Popela | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 17.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,300
USD 23,650 23,830
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články