Daň z příjmů za rok 2008: Termín se blíží!

5. 3. 2009 – 18:57 | Podnikání | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Daň z příjmů za rok 2008: Termín se blíží!
Foto: sxc.hu | zdroj: NašePeníze.cz

Termín pro podání daňového přiznání se opět blíží. Česká daňová správa upozorňuje všechny daňové poplatníky, kteří mají povinnost podat daňové přiznání k dani z příjmů za rok 2008, že termín pro jeho podání je do 31. března (úterý) letošního roku.


Těm, kteří se rozhodnou odevzdat daňové přiznání osobně na finančním úřadě nabízí česká daňová správa rozšířené úřední hodiny svých finančních úřadů. Podobně jako v loňské roce, budou v poslední březnový týden tj. od 23 do 27. března podatelny všech finančních úřadů otevřeny denně až do 18.00 hodin. V sídlech okresů budou otevřeny i v sobotu 28. března, a to od 8.00 do 12.00 hodin. V pondělí 30. března a v úterý 31. března 2009 budou podatelny všech finančních úřadů otevřeny až do 18.00 hodin.

- OSSZ: Přehled o příjmech a výdajích za rok 2008 je třeba podat do 30. dubna 2009
- Kolik platit na sociální pojištění v roce 2009 ?

I v letošním roce česká daňová správa nabízí možnost elektronického podání daňového přiznání, která šetří čas jinak strávený na poště nebo na podatelně finančního úřadu. Jen v loňském roce tuto službu využilo o 52.000 poplatníků více, než tomu bylo v roce 2007.

Stejně jako v minulém roce budou pracovníci české daňové správy vyjíždět do vybraných obcí a usnadní tak podání daňových přiznání i mimo podatelny finančních úřadů.

Díky přetrvávajícímu zájmu veřejnosti budou i v letošním roce pracovníci české daňové správy vyjíždět do vybraných obcí, aby prostřednictvím kontaktních míst usnadnili podání daňových přiznaní, zejména k dani z příjmů fyzických osob. Nejčastěji půjde o obce s pověřeným obecním úřadem, jejichž starostové projeví o tuto službu zájem.

Co jsou elektronická podání?

Elektronická podání umožňují subjektům nebo jiným osobám komunikovat s finančními úřady elektronicky, a to zaručenými technickými prostředky. Vybrané tiskopisy (zejména daňová přiznání) mají podobu inteligentních formulářů umožňující jejich snadné vyplnění, nebo je možné použít obecnou písemnost a odeslat jakýkoliv další text, doplněný o vybrané druhy příloh.Odesílanou písemnost (včetně příloh) je možné elektronicky podepsat, ale je možné ji také odeslat bez vlastnictví kvalifikovaného certifikátu, nebo jen vyplnit a vytisknout v podobě vyžadované Ministerstvem financí.

- Daňová kalkulačka pro orientační výpočet daně z příjmů fyzických osob za rok 2008 (xls)

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články