Detektivové Generali odhalili pojistné podvody za 11 milionů korun

18. 4. 2012 – 17:10 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Detektivové Generali odhalili pojistné podvody za 11 milionů korun
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Pojišťovna Generali odhalila v průběhu prvních tří měsíců letošního roku pojistné podvody za více než 11 milionů korun. Přes meziroční pokles o necelé 4 miliony jsou pojistné podvody takřka dvakrát vyšší než ve stejném období před dvěma lety.

Konečný účet prvního čtvrtletí přitom není zdaleka uzavřený. Celá řada případů je v šetření a jejich výsledek se projeví až v následujících měsících. Lze předpokládat, že se v celkovém součtu za letošní rok budeme pohybovat na podobných číslech jako v loňském rekordním roce, kdy detektivové pojišťovny Generali odhalili pojistné podvody za 74 milionů korun. I nadále dominují podvody v oblasti pojištění motorových vozidel. Nejvíce podvodů registrujeme v Praze a středních Čechách. Nejméně naopak na jihu Čech.

Z celkového počtu pojistných podvodů, které detektivové Generali odhalili za první kvartál letošního roku, spadá polovina případů do oblasti havarijního pojištění. Na dalších místech je s 26% povinné ručení a s 15% pojištění majetku. 8% odhalených pojistných podvodů si připsalo na vrub pojištění odpovědnosti. Zbývající 1% spadá do ostatních oblastí pojištění.

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články