Děti dostanou ve školách opět ovoce. Rozdá se ho za 68 milionů

26. 10. 2011 – 20:52 | Životní styl | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Děti dostanou ve školách opět ovoce. Rozdá se ho za 68 milionů
Distribuci ovoce, zeleniny a ovocných šťáv zajišťuje 16 žadatelů, které schválil SZIF | zdroj: NašePeníze.cz

Do třetího ročníku projektu Ovoce do škol, který má zlepšit stravovací návyky dětí a zvýšit spotřebu ovoce a zeleniny, se přihlásilo 3234 škol. Na podporu projektu půjde v tomto školním roce 68,3 milionu Kč, řekla ve středu Kateřina Böhmová, mluvčí Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF).

Z této sumy skoro 50 milionů korun zaplatí Evropská unie, zbytek ministerstvo zemědělství. Projektu se zúčastní skoro 390 tisíc žáků.

"Základním cílem celého projektu Ovoce do škol je přispět k trvalému zvýšení spotřeby ovoce a zeleniny, vytvořit správné stravovací návyky ve výživě dětí a tím zároveň bojovat proti dětské obezitě. Jako cílová skupina byli po dohodě resortů školství, zdravotnictví a zemědělství zvoleni žáci prvního stupně základních škol," uvedla Böhmová.

Distribuci ovoce, zeleniny a ovocných šťáv zajišťuje 16 žadatelů, které schválil SZIF. Podpora je určená pouze na čerstvé ovoce a zeleninu, balené ovoce a zeleninové šťávy, které neobsahují konzervanty ani přidaný cukr, sladidla, sůl nebo tuky.

"Podílet se a přispět veřejnými finančními prostředky ke zlepšení stravovacích návyků našich dětí považuji za důležité. Evropské statistiky velmi neúprosně upozorňují na současný problém obezity mladé populace a každý krok, který učiníme k nápravě, je z mého pohledu smysluplný," podpořil projekt ministr zemědělství Petr Bendl (ODS).

-Jan Drahorád | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články