Direct Pojišťovna: Čeští řidiči příliš riskují a jsou agresivní

16. 12. 2010 – 16:24 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Direct Pojišťovna: Čeští řidiči příliš riskují a jsou agresivní
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Chování českých řidičů se podle mínění 71 % respondentů exkluzivního průzkumu DIRECT Pojišťovny za posledních několik let zhoršilo.

Účastníci výzkumu si o českých řidičích myslí, že příliš riskují, jsou bezohlední a agresivní. Každý druhý obyvatel České republiky je toho názoru, že řidiči ignorují dopravní předpisy. Také na základě těchto charakteristik se v České republice stane
v průměru přes 200 dopravních nehod denně. Účastníkům dopravní nehody, kteří mají uzavřené povinné ručení u DIRECT Pojišťovny, výrazně zjednoduší proces likvidace pojistné události služba AutoHELP.

„Náš průzkum ukázal, že 70 % obyvatel České republiky si o tuzemských řidičích myslí, že příliš riskují. Pouze 12 % populace ČR je přesvědčeno, že čeští řidiči jezdí opatrně a jen 11 % oslovených pak uvedlo, že čeští řidiči jezdí ohleduplně,“ říká Klaudia Tóthová, ředitelka marketingu DIRECT Pojišťovny.

Pouze negativní vlastnosti
Při dotazování na vlastnosti českých řidičů se respondenti průzkumu DIRECT Pojišťovny přikláněli spíše k negativním atributům. Sedm z deseti Čechů označilo českého řidiče za bezohledného. Dvě třetiny obyvatel České republiky si myslí, že tuzemští řidiči jezdí rychle a téměř stejně velká část populace ČR označila české řidiče za agresivní. Že Češi o sobě jako o řidičích nemají dobré mínění, dokazuje pouze 13 % odpovědí, které uvádějí, že se chování obyvatel ČR za volantem zlepšilo.

AutoHELP – výrazné zjednodušení procesu likvidace pojistné události
Je-li motorista s uzavřeným povinným ručením u DIRECTu účastníkem dopravní nehody, kterou nezavinil, nemusí se již díky unikátní službě AutoHELP obracet na pojišťovnu viníka, ale vše za něj vyřídí DIRECT Pojišťovna. Ta škodu zlikviduje, vyplatí mu pojistné plnění a poté sama vše dořeší s pojišťovnou viníka nehody.

Služba AutoHELP se vztahuje na poškození automobilu při dopravní nehodě, kdy je znám viník nehody. Ten musí být prokázán policejním protokolem nebo podepsaným prohlášením o zavinění, které klienti DIRECT Pojišťovny dostávají spolu se záznamem
o dopravní nehodě při sjednání pojištění. AutoHELP pomůže u nehod, které se staly
na území České republiky. Pomůže i tam, kde je viníkem řidič vozidla se zahraniční poznávací značkou nebo řidič jedoucí v nepojištěném automobilu.

Službu AutoHELP nabízí DIRECT Pojišťovna zdarma k povinnému ručení a získávají
ji automaticky všichni noví klienti. Stávající klienti DIRECTu si službu AutoHELP mohou aktivovat při obnově smlouvy.

Průzkum pro DIRECT Pojišťovnu realizovala v červnu 2010 společnost TNS AISA.
 

 
JAKÉ VLASTNOSTI MÁ PODLE VÁS ČESKÝ ŘIDIČ? BEZOHLEDNÝ X OHLEDUPLNÝ
AUTA - VŠICHNI RESPONDENTI
 
Celkem
Počet respondentů
526
1 – bezohledný
12 %
2
24 %
3
33 %
4
19 %
5
6 %
6
3 %
7 – ohleduplný
2 %
Celkem procent
100
 
 
JAKÉ VLASTNOSTI MÁ PODLE VÁS ČESKÝ ŘIDIČ? RISKUJÍCÍ X OPATRNÝ
AUTA - VŠICHNI RESPONDENTI
 
Celkem
Počet respondentů
526
1 – riskující
12 %
2
32 %
3
26 %
4
18 %
5
7 %
6
3 %
7 – opatrný
2 %
Celkem procent
100

Kurzy

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,290
USD 23,410 23,590
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články