DIRECT Pojišťovna: Největší piráti silnic?

30. 3. 2011 – 15:28 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

DIRECT Pojišťovna: Největší piráti silnic?
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Zodpovědným řidičům bez nehod DIRECT Pojišťovna věnuje tři měsíce pojištění zdarma.

Typický tuzemský „pirát silnic“ je mladý muž do 24 let z Prahy, který řídí devět let starý, silný dieselový vůz. Podle statistik DIRECT Pojišťovny tito řidiči bourají nejčastěji. Naopak nejméně dopravních nehod způsobí řidiči ve věku od 45 do 65 let, kteří mají dlouholeté zkušenosti ze silničního provozu. Jezdit zodpovědně se vyplácí, DIRECT Pojišťovna všem řidičům, kteří jezdí rok bez nehod, věnuje tři měsíce pojištění dle výběru zdarma. Klienti, kteří si v březnu uzavřou pojištění u DIRECT Pojišťovny, si mohou si vybrat, zda využijí slevu na pojištění automobilu, motocyklu nebo domácnosti.

„Rozhodli jsme odměnit řidiče, kteří jezdí zodpovědně, a to nezávisle na jejich věku nebo zkušenostech. V březnu DIRECT Pojišťovna věnuje všem novým klientům, kteří rok jezdí bez nehod, tři měsíce pojištění zdarma. Je na každém, aby si vybral, jestli zvolí pojištění vozu, motorky nebo domácnosti,“ říká Pavel Hašek, manažer likvidace pojistných událostí DIRECT Pojišťovny. „DIRECT Pojišťovna je správnou volbou pro zodpovědné řidiče, protože dokáže ocenit jejich dobré chování na silnici,“ dodává Pavel Hašek.

Zodpovědný řidič versus pirát silnic
Zkušenosti s řízením vozidla mají zásadní vliv na chování účastníků silničního provozu. Ze statistik DIRECT Pojišťovny vyplývá, že nejzodpovědnější řidiči jsou ve věku 45 až 65 let z okolí Brna. Obvykle řídí zánovní vůz se slabším benzínovým motorem (do 1600 ccm) značky Hyundai, Škoda nebo Ford. Naopak mladí řidiči, kteří vlastní oprávnění méně než šest let, bourají nejčastěji.

Řidiči v silných vozech jsou postrachem silnic
Další důležitý faktor, který ovlivňuje vznik a četnost dopravních nehod je objem motoru vozidla. Statistiky DIRECT Pojišťovny ukazují, že řidiči s vozy se silným motorem nad 2500 ccm způsobují dopravní nehody 1,5 krát častěji než řidiči v autech s motorem do 1000 ccm. Nejrizikovějšími řidiči jsou zpravidla ti, kteří řídí vozy značky Audi, BMW, Mazda, Mercedes nebo Volkswagen. Nejméně bourají řidiči v autech od výrobců Chevrolet, Smart, Fiat, Dacia a Hyundai.

DIRECT Pojišťovna je pro zodpovědné řidiče
DIRECT Pojišťovna odměňuje zodpovědné řidiče, kteří se na silnicích chovají ohleduplně a jezdí bez nehod. Klienti, kteří v průběhu roku nezpůsobili žádnou dopravní nehodu a v březnu si uzavřou pojištění u DIRECT Pojišťovny, získají bonus v podobě tří měsíců pojištění auta, motorky nebo domácnosti zdarma. Zodpovědní řidiči tak mohou u DIRECT Pojišťovny každý rok ušetřit až několik tisíc korun.

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,280
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články