Dotace: Program PANEL se rozšíří i na nepanelové domy

29. 4. 2009 – 11:55 | Bydlení | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Dotace: Program PANEL se rozšíří i na nepanelové domy
Foto: NašePeníze.cz | zdroj: NašePeníze.cz

Vláda na svém pondělním jednání novelizovala program PANEL. Nově tak dojde k rozšíření státní podpory i na nepanelové domy a k rozdělení míry podpory v podobě dotací na úroky do tří skupin podle rozsahu opravy. Vyšší mírou je podporováno dosažení energetických úspor.







- Zájem o dotace \"Zelená úsporám\" je velký
- Zelená úsporám: Formuláře a žádosti o dotace vyplní i laik
- Zelená úsporám: Které banky zprostředkují dotace na zateplení domů?
- dotace na zateplení domů a ekologické vytápění pro všechny!
- Stát chce dotovat mladým lidem hypotéky

\"Opravy a modernizace bytového fondu byly Národní ekonomickou radou vlády doporučeny jako vhodný nástroj v době ekonomických problémů,\" uvedl ministr pro místní rozvoj Cyril Svoboda. Dotace státu se konečném důsledku podílí na krytí nákladů částkou v rozsahu 15 - 25 %.

Podpora je realizována Státním fondem rozvoje bydlení ve spolupráci s Českomoravskou záruční a rozvojovou bankou od roku 2001 a je schválena (notifikována) Evropskou komisí. Doposud pomohla opravit cca čtvrt milionu bytů. Ambicí programu je během pěti let opravit dalších 600 tisíc bytů a tím i snížit emise CO2 na úrovni produkce dvou hnědouhelných tepelných elektráren.

Podpora je poskytována z národních zdrojů ČR. \"Očekáváme, že pomůže k udržení zaměstnanosti vysoce kvalifikovaných stavebních prací v době poklesu stavebních zakázek,\" dodal ministr Svoboda.


Kurzy

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články