Drábek: Zmražení důchodů nechystáme. Ne ale Kalouskovi asi neřeknu

22. 2. 2012 – 20:18 | Penze | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Drábek: Zmražení důchodů nechystáme. Ne ale Kalouskovi asi neřeknu
Drábek v rozhovoru zároveň hovořil o situaci na úřadech práce. Další kolaps na nich prý v souvislosti s vyplácením sociálních dávek nehrozí, Foto:TOP09 | zdroj: NašePeníze.cz

Zastavení valorizace penzí ministerstvo práce a sociálních věcí nepřipravuje, řekl ve středu ve vysílání Rádia Impuls šéf rezortu Jaromír Drábek. Připustil však, že ministerstvu financí by jasné 'ne' na takový návrh asi neřekl.

"Na ministerstvu práce a sociálních věcí žádnou takovou změnu nepřipravujeme, dokonce o ní ani nediskutujeme," odpověděl Drábek Rádiu Impuls na otázku, zda vláda uvažuje o zmražení důchodů.

Na otázku, jestli by byl schopen říct ministerstvu financí "jen přes mou mrtvolu", pokud by chtělo valorizaci penzí zastavit, pak Drábek řekl: "To se říká skutečně velmi obtížně, stát má jenom omezené množství prostředků." Ministerstvo financí přiznalo, že o zmražení důchodů uvažuje, serveru Týden.cz v neděli.

Drábek v rozhovoru zároveň hovořil o situaci na úřadech práce. Další kolaps na nich prý v souvislosti s vyplácením sociálních dávek nehrozí. Kritika nového systému je prý nepatřičná. "My jsme řekli, že v únoru se bude stabilizovat funkčnost toho systému a že v březnu budeme intenzivně pracovat na uživatelském komfortu, pokud už nyní se velmi intenzivně pracuje na uživatelském komfortu, tak se i dá říct, že jsme v předstihu, ale já to nechci přeceňovat," uvedl.

 

-Karolina Brožová | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články