HW aktuality - Perfektní RAM, Xbox 360 laptop
zdroj: tisková zpráva

HW aktuality - Perfektní RAM, Xbox 360 laptop

13. 9. 2006 10:10 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

- Společnost Samsung vyvinula nový typ paměti, o které tvrdí, že by mohla nahradit paměti...

- Společnost Samsung vyvinula nový typ paměti, o které tvrdí, že by mohla nahradit paměti typu NOR FLASH. Jde o PRAM (Phase-change Random Access Memory), která k uchování informace nepotřebuje stálý přísun elektrické energie. Její klíčovou výhodou oproti obdobným řešením má být vysoká rychlost, protože PRAM dokáže přepsat data aniž by se předtím musela uchovávaná data musela vymazat (erase). Proto je efektivně 30x rychlejší než konvenční paměť FLASH. Odhadovaná životnost má být 10x větší. PRAM je zatím ve stádiu prototypů a bude dostupná až v roce 2008. Některá zahraniční média už jí přejmenovala na Perfect RAM.

- Grafický čip NVIDIA G80, původně plánovaný na září-říjen 2006, bude uveden se zpožděním a nebude hotov dříve než v listopadu 2006. Problémy má způsobovat blíže nespecifikovaná část uvnitř čipu, kvůli které se musel celý návrh předělat. To také znamená, že se opozdí i karty, které na tomto čipu měly být založené (možná o 2-3 měsíce). Inquirer také přinesl zprávu od partnerů NVIDIE, kteří tvrdí, že karty s čipy G80 budou potřebovat externí napájecí zdroj (tedy vlastní obyčejné napájecí trafo se kabelem do 220V zásuvky), Řešení napájení má být podobné tomu, které bylo poprvé použito u 3dfx Voodoo 5 6000, monstrózní kartě se čtyřmi čipy, která se kvůli bankrotu 3dfx nikdy nedostala do obchodů.

- Dokážete si představit Xbox 360 přetvořený do plnohodnotného herního laptopu? S vestavěným vlastním displejem a vodním chlazením? Ne, Xbox 36 jako laptop není dílkem Microsoftu, ale dílkem jednoho nadšence, který si dal tu práci a tento poměrně složitý "mod" udělal. Výsledek si můžete prohlédnou zde. Jednotlivé kroky postupu jsou zachyceny tady.

- Perlička na závěr. Infinium Labs se přejmenovali na Phantom Entertainment a razí novou herní službu nazvanou Phantom Game Service, pomocí které by si hráči měli kupovat hry. Původně jí chtěli prodávat formou licencí výrobcům počítačů. To se ale neujalo a tak jí směřují na Windows XP a Windows XP Media Center Edition. Hotová by měla v prvním čtvrtletí 2007.
zdroj: Guru3D

cappy

Nejnovější články