Exekutoři: Agresivita dlužníků stoupá

28. 2. 2012 – 16:02 | Půjčky | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Exekutoři: Agresivita dlužníků stoupá
Oba zaměstnanci úřadu museli být ošetřeni v nemocnici, Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Ve Velkých Losinách na Šumpersku byli v pondělí napadeni dva vykonavatelé soudního exekutora. Jak v úterý sdělila Exekutorská komora ČR, tento případ považuje za negativní důkaz stoupající agresivity dlužníků vůči exekutorům.

"Exekutorská komora ČR považuje tento případ za negativní důkaz stoupající agresivity dlužníků vůči exekutorům, která je důsledkem mediální protiexekutorské atmosféry. Ve většině případů bývá dlužník označován za poškozeného, věřitelům nebývá poskytnut prostor," uvedla mluvčí komory Petra Báčová.

Jak zdůraznila, vykonavatelé soudních exekutorů musejí absolvovat příslušná školení. "V oblasti jednání v krizových situacích a v sebeobraně jsou patřičně vzděláváni Komorou. Zájemce o tuto práci navíc musí naplňovat důležitá kritéria: mimo jiné musí mít úplné středoškolské vzdělání, musí být v pracovním poměru u exekutora po dobu nejméně jednoho roku a podmínkou pro výkon jeho funkce je také absolvování kvalifikační zkoušky," doplnila mluvčí.

K ataku podle ní došlo při výkonu tzv. mobiliární exekuce u dlužníka. Oba zaměstnanci úřadu museli být ošetřeni v nemocnici. Z průběhu exekuce pořídili videozáznam a jeho nepoškozenou část předají policii k prošetření případu.

-Libor Popela | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,450 23,630
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články