Facebook nabízí volání zdarma. Jak na to?

4. 6. 2013 – 23:22 | Věda a technika | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Facebook nabízí volání zdarma. Jak na to?
Kvalita zvuku je přes Wi-Fi na velmi dobré úrovni, která se blíží hovorům přes aplikaci Skype. Přes mobilní internet byla kvalita horší. Foto: Facebook, text:MED | zdroj: NašePeníze.cz

Telefonujete často a rádi? Neoslovila vás nabídka neomezených tarifů od českých operátorů? Pak pro vás máme dobrou zprávu! Pokud vlastníte chytrý telefon, můžete nově volat svým blízkým i přes Facebook. A nejlepší na tom je, že je to zadarmo!

Funkci bezplatného volání už Facebook několik měsíců testuje ve světě. Teď novinku zavedl i u nás. A nejen to - zdarma mohou přes Facebook volat třeba i na Slovensku. Co k tomu potřebujete? Stačí vám chytrý telefon s operačním systémem Android či iOS, internet a volně dostupná aplikace Facebook Messenger. V základní mobilní aplikaci Facebook totiž tato funkce chybí.

 

Samostatná aplikace Facebook Messenger slouží pro komunikaci s vašimi kontakty na nejoblíbenější světové síti. Se svými známými jste v ní dosud mohli chatovat a psát zprávy. Pouhé psaní je ale už minulostí. V poslední verzi 2.5.2 se totiž objevila novinka v podobě bezplatného volání. 

Jak na volání zdarma?

Předně budete potřebovat internet, a je v podstatě jedno, jestli budete připojeni přes bezdrátovou síť (Wi-Fi), nebo přes datové služby vašeho mobilního operátora, i když první možnost je pochopitelně zárukou lepší technické kvality hovoru. A důležitou informací je, že zavolat můžete pouze těm lidem, kteří mají v telefonu také nainstalovanou aplikaci Facebook Messenger.

 

Jak tedy konkrétnímu člověku na Facebooku zavolat? Jednoduše v aplikaci vyberte požadovaný kontakt a v pravém horním rohu stiskněte tlačítko se symbolem "i". Vzápětí se zobrazí informační stránka kontaktu, na které můžete zobrazit facebookový profil Timeline a zapnout či vypnout upozorňování. Nově se tam navíc objevuje tlačítko "Volat zdarma".

 

Jestliže váš známý, kterému chcete volat, aplikaci Facebook Messenger nemá, bude volba zašedlá. Pokud na tlačítko klepnete, vyskočí na vás akorát upozornění, že hovor nelze uskutečnit. A stisknete-li tlačítko se zobrazeným telefonním číslem, zahájíte běžný hovor v síti GSM nebo 3G.

Pokud ale dotyčný aplikaci v telefonu má, uvidíte volbu "Volat zdarma" v bílé barvě, což znamená, že hovor přes Facebook je dostupný. Výhodou navíc je, že protistrana nemusí nic nastavovat. Když začnete volat, jednoduše jí zazvoní telefon jako při standardním hovoru.

Kvalita zvuku je přes Wi-Fi na velmi dobré úrovni, která se blíží hovorům přes aplikaci Skype. Přes mobilní internet byla kvalita horší.

 

Facebook messenger není ovšem jediná aplikace, přes kterou se zá zdarma telefonovat. Dalšími možnostmi jsou ICQ, aplikace Viber nebo Skype. I ty však vyžadují, aby byly nainstalovány na telefonech obou účastníků hovoru. A stejně jako v případě Messengeru je k uskutečnění hovoru třeba připojení k internetu.

Kurzy

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články