Falešné odbory slibují práci, ale jen inkasují

31. 3. 2010 – 8:21 | Práce | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Falešné odbory slibují práci, ale jen inkasují
Falešné odbory slibují práci, ale jen inkasují, Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Přišli jste o práci a sháníte v době hospodářské krize nové místo? Žádný problém, zaplatíte registrační poplatek 500 korun, stanete se členem sociálně odborového svazu Eusolidarita a pracovní místa se vám jen pohrnou, ale má to háček, píší ve střededečním vydání Lidové noviny.

Takovou nabídku dostávají v současné době stovky nezaměstnaných v celé republice. Údajný sociálně odborový svaz Eusolidarita se sídlem na pražském Václavském náměstí rozesílá elektronickou poštou uchazečům o práci zprávu o velkolepém projektu Národního protikrizového centra, jehož prostřednictvím získají v Česku zaměstnání tisíce lidí. Problém je, že na uvedené adrese žádné podobné odbory nesídlí, stejně jako neexistuje Národní protikrizové centrum, uvádí Lidové noviny.

 

<%Anketa62%>

 

Ministerstvo práce a sociálních věcí považuje aktivity Eusolidarity za pravděpodobnou snahu o podvod. Eusolidarita se přitom na internetových stránkách chlubí certifikátem od ministerstva vnitra a celá její prezentace podle Lidových novin vůbec vzbuzuje dojem, že se jedná o jakousi veřejnou státem podporovanou akci.

(Mediafax)

 

Kurzy

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,280
USD 23,530 23,710
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články