FC Viktoria Plzeň čelí insolvenčnímu řízení

15. 9. 2010 – 19:26 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

FC Viktoria Plzeň čelí insolvenčnímu řízení
Návrh na úpadek soudu dodala advokátka Kateřina Radostová, která plzeňský klub zastupovala při jednání s klienty, Foto:FC Viktoria Plzeň | zdroj: NašePeníze.cz

Krajský soud v Plzni poslal ve středu do insolvenčního řízení klub FC Viktoria Plzeň. Agentura Mediafax to zjistila z internetové verze insolvenčního rejstříku.

Návrh na úpadek soudu dodala advokátka Kateřina Radostová, která plzeňský klub zastupovala při jednání s klienty, v arbitrážním řízení a při dalších obchodních jednáních. V polovině srpna 2010 jí měl klub vypovědět smlouvu. Podle návrhu klub advokátce nezaplatil od dubna 2009 až července 2010. Jde celkem zhruba o 511 tisíc korun.

Generální manažer Viktorie Plzeň Adolf Šádek netušil, z čeho takové informace vyplývají. "Je mi to nepříjemné, ale nejsem si vědom ničeho, z čeho to vychází. Musím se poradit s právníky a majitelem klubu," řekl agentuře Mediafax Šádek. Novým předsedou představenstva vedoucího týmu fotbalové Gambrinus ligy FC Viktorie Plzeň se stal teprve před třemi týdny olomoucký podnikatel Tomáš Paclík.

Později poslalo vedení Viktorie oficiální prohlášení k celé události. "Údajně dlužná částka uplatněná JUDr. Radostovou byla klubem opakovaně rozporována. Vzhledem k tomu, že JUDr. Radostová nebyla schopna doložit podrobný rozpis údajně poskytovaných služeb, za něž si požadované částky účtovala, je klub toho názoru, že nemá vůči JUDr. Radostové žádné závazky. Navíc v Návrhu JUDr. Radostová používá informace, které získala při spolupráci s klubem, což nám přijde přinejmenším neobvyklé," uvedl k vzniklé situaci Šádek v tiskovém prohlášení.

 

Psali jsme:

- Prvoligový fotbalový klub Bohemians 1905 je v insolvenčním řízení

- Ivan Hašek: Speciální pojištění pro fotbalisty přinese peníze i klubům

 

Tomu se takové jednání nezamlouvá "Jedná se tedy o čistě šikanózní návrh, kterých se v poslední době objevila celá řada a který nelze vysvětlit jinak, než snahou poškodit naší společnost. Majitel klubu a naši právníci v současné době analyzují další kroky, přičemž klub je rozhodnut využít veškerých právních kroků k ochraně svých zájmů. Věříme, že celá situace se velmi rychle vyřeší a my se budeme moci nadále věnovat fotbalovým věcem tak, abychom s Plzní pokračovali ve vítězném tažení," uzavřel Šádek.

Velmi zvláštní je i situace, kterou naznačuje společník JUDr. Radostové, též advokát Mgr. Lukáš Eichinger. "Celou tuto situaci považuji za nešťastnou a důrazně se od ní distancuji," vzkázal Eichinger.

Advokátka v návrhu jmenuje i další údajné věřitele, mezi nimi například kluby AC Sparta Praha, FC Baník Ostrava nebo SK Sigma Olomouc. Plzeňský klub však má dlužit i firmám jako Perinvest, Lun Servis, Chovanec Sport Agency. Mezi další věřitele má patřit bývalý brankář klubu Tomáš Poštulka či osobně majitel Chovanec Sport Agency a hráčský agent Ondrej Chovanec. "Já k tomu nemám co říct, je to pro mě nová informace a paní Radostovou vlastně ani pořádně neznám. Já svoje osobní obchodní věci s Plzní nehodlám zatím nijak komentovat," upozornil Ondrej Chovanec agenturu Mediafax.

Soud nyní prověří, jestli je insolvenční návrh po faktické stránce v pořádku a následně bude zkoumat, zda je dlužník v úpadku, či není. Během insolvenčního řízení smí dlužník nakládat se svým majetkem jen ve velmi omezené míře a nesmí majetek spravovat tak, aby se snížila jeho hodnota. Dojde také k zablokování věřitelů, kteří nemohou vůči dlužníkovi vymáhat své pohledávky např. exekucí.

-Libor Popela, Mediafax

Kurzy

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články