Fincentrum pokračuje v rychlém růstu v ČR i na Slovensku, v hypotékách má přes 8 % trhu

10. 8. 2010 – 20:47 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Fincentrum pokračuje v rychlém růstu v ČR i na Slovensku, v hypotékách má přes 8 % trhu
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Skupina Fincentrum potvrdila v prvním pololetí roku 2010 svou přední pozici na trhu služeb finančního poradenství v České republice a na Slovensku.

Celkově vzrostly meziročně tržby skupiny o 82 % na více než 392 mil. korun, počet uzavřených smluv se zdvojnásobil na více než 67 tisíc. Růst na obou trzích dosahuje skupina Fincentrum i přes stále ještě znatelné dopady finanční a ekonomické krize na obyvatele obou zemí. Pozitivní výsledky skupiny jsou přitom prokazatelným důsledkem návratnosti investic do vzdělávání finančních poradců a důrazu na kvalitu individuálního finančního poradenství. O růstu produktivity poradců svědčí také fakt, že růst obratu a především růst počtu zprostředkovaných smluv je rychlejší, než růst počtu poradců skupiny Fincentrum.

Výsledky v České republice:

Poradci Fincentra dokázali v České republice i přes další pokles hypotečního trhu zajistit klientům hypotéky v celkovém objemu 3,073 miliardy korun (meziročně nárůst 99,7 %). S jedenácti hypotečními bankami uzavřeli klienti Fincentra celkem 1 735 úvěrových smluv.

„Obrat Fincentra je za první pololetí 2010 výrazně vyšší než za celý rok 2008, což potvrzuje, že Fincentrum je dnes první volbou pro poradce i klienty. Nejvíce mne těší stále silnější pozice ve financování bydlení. Osm let vydávají analytici ukazatel Fincentrum Hypoindex, provozujeme jediný specializovaný český web k tomuto tématu a naši klienti mají na výběr z jedenácti hypotečních bank. Proto raketově rosteme i na klesajícím trhu,“ uvedl Petr Stuchlík, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Fincentrum.

Konsolidované tržby skupiny v České republice vzrostly o 74 % na více než 341 mil. korun. Počet uzavřených smluv o finančních produktech zvýšili poradci meziročně o 99,4 % na více než 67 tisíc.

Výsledky na Slovensku:

Dynamický růst vykazuje Fincentrum také na Slovensku. Poradci zde uzavřeli v průběhu prvního pololetí 2010 necelých 11 tisíc smluv o finančních produktech (meziroční nárůst 417 %). Celkové tržby na Slovensku pak překročily 2 mil. EUR (oproti 0,76 mil. EUR ve stejném období roku 2009). Objem sjednaných hypotečních úvěrů u desítky partnerských hypotečních bank vzrostl na Slovensku sedminásobně na 38 mil. EUR.
 

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články