FINEP bude 3 roky platit svým klientům pojištění pro případ neschopnosti splácet hypoteční úvěr

26. 4. 2010 – 16:08 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

FINEP bude 3 roky platit svým klientům pojištění pro případ neschopnosti splácet hypoteční úvěr
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Společnost FINEP přišla s novou službou nazvanou Záruka jistoty. Každému, kdo si od FINEPu koupí byt či dům a zajistí hypoteční úvěr, bude FINEP po dobu 3 let platit pojištění pro případ neschopnosti splácet své finanční závazky, připravené ve spolupráci s UNIQA pojišťovnou.

FINEP si od tohoto kroku slibuje další podporu prodeje. „Víme, že existují klienti, kteří by si rádi pořídili nové bydlení, ale mají obavy z dlouhodobých finančních závazků. Záruka jistoty by měla pomoci tuto bariéru odstranit,“ sdělila Petra Kopecká, tisková mluvčí FINEPu.

Pojištění vyvinuté ve spolupráci s UNIQA pojišťovnou se vztahuje na případy, kdy je klientovi přiznán invalidní důchod pro invaliditu třetího stupně, v případě pracovní neschopnosti či nedobrovolné ztráty zaměstnání. *

Klienti, kteří využijí tuto nabídku, ušetří nemalé finanční částky. „Pokud uvedeme příklad hypotetického klienta ve věku 38 let, který bude čerpat hypoteční úvěr ve výši 2 milionů korun, pak by tento klient zaplatil na pojištění za dané 3 roky v průměru 30 tisíc korun,“ uvádí Kopecká. V případě hypotéky ve výši 3 milionů to je v průměru již kolem 44 tisíc korun.

„Klient bude pojištěn a přitom ušetří desetitisíce korun, které může investovat například do vybavení bytu či domu,“ dodává Kopecká. Je však nutné zdůraznit, že podmínky jsou ryze individuální a záleží na mnoha faktorech, jako je například věk a zdravotní stav klienta či výše a délka úvěru.

FINEP myslel i na klienty, kteří nehradí koupi nemovitosti prostřednictvím hypotečního úvěru, ale z vlastních zdrojů. Těm FINEP dává do výbavy nového bytu či domu moderní technickou pomůcku iRobota.


*Detailní pojistné podmínky a doplňkové pojistné podmínky jsou k dispozici na vyžádání u hypotečních specialistů FINEPu nebo na www.finepfs.cz.
 

Kurzy

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,130 25,250
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články