Firmu lze koupit i na splátky

9. 6. 2009 – 21:30 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Firmu lze koupit i na splátky
Foto: SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Díky spolupráci firmy Společnosti Online a Raiffeisenbank mají nyní fyzické osoby možnost pořídit si nově založenou společnost na splátky. Půjčkou tak vyřeší starosti se zakládáním firmy a zároveň financováním tohoto startu podnikání.


„Proces zakládání firmy komplikuje začínajícím podnikatelům život hned dvakrát. Jednak se musí starat o složité papírování a obíhání příslušných úřadů, jednak jej různé poplatky a další výdaje s tím spojené přijdou až na několik desítek tisíc korun. Naše nová nabídka řeší oba tyto problémy naráz a podnikatel se tak může soustředit pouze na předmět svého byznysu,“ vysvětluje Petr Mála, ředitel firmy Společnosti Online. Půjčka od Raiffeisenbank na koupi tzv. ready-made firmy tak umožňuje začít podnikat ihned, bez zbytečných časových prodlev a finančních nákladů.

Tento produkt se stává ještě zajímavějším právě nyní, kdy je vzhledem k současné hospodářské krizi často obtížné dosáhnout na finanční zdroje nutné k pořízení nové firmy. Koupit si ready-made společnost na splátky je proto zajímavou alternativou, jak vyřešit start podnikání. „Možnost pořídit si firmu na klíč, a nemuset tedy při jejím zakládání běhat po úřadech, je zde již téměř 10 let. Nyní však mají začínající podnikatelé snazší situaci s financováním startu podnikání, což jim obzvláště v těchto měsících může podstatně ulehčit situaci“ říká Mála.

Pořízením firmy na klíč si začínající podnikatel kupuje službu spočívající právě v samotném založení. Produkt jako takový se nijak neliší od firmy, kterou by získal, pokud by společnost zakládal sám. V porovnání s tím se ale jedná o řešení mnohem komfortnější a pochopitelně také rychlejší, neboť majitelem ready-made firmy se podnikatel může stát během 24 hodin. Naproti tomu založení společnosti s ručením omezeným dle dnes platné legislativy a tedy z ní vyplývajících zákonných norem trvá přibližně měsíc, v praxi to ale reálně bývá kolem 2-3 měsíců.

Podnikatelé tak v poslední době přicházejí stále více na chuť výhodám koupě firmy na klíč oproti vlastním podstoupení procesu zakládání společnosti. „Od počátku roku jsme zaznamenali výrazný nárůst prodeje, celkově jsme letos prodali 206 ready-made společností,“ popisuje situaci Mála a dodává: „Věřím, že nový produkt současný trend ještě urychlí a zvýší oblibu firem na klíč.“

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články