Firmy mohou získat finanční podporu na prezentaci v zahraničí

19. 1. 2010 – 5:21 | Podnikání | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Firmy mohou získat finanční podporu na prezentaci v zahraničí
Dotace pro firmy na prezentace za hranicemi, Foto: SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Malí a střední podnikatelé mohou podporu z fondů EU využít k prezentaci svých výrobků či poskytovaných služeb na zahraničních veletrzích a výstavách.


Program Marketing, který je součástí Operačního programu Podnikání a inovace (OPPI), mezi podniky v aktuální výzvě rozdělí půl miliardy korun. „Dotace podpoří nejen samotnou účast na veletrhu či výstavě konané v zahraničí, ale také s ní spojenou tvorbu propagačních materiálů v cizích jazycích. Novinkou je možnost využít dotaci k dopravě vystavovaných exponátů na veletrh či výstavu, pokud ji zajistí externí dodavatel,“ přibližuje aktivity, které lze podpořit dotací z programu Marketing Alexandra Rudyšarová, pověřená generální ředitelka agentury CzechInvest.

Žádosti o dotace bude přijímat agentura CzechInvest od 1. března do 30. června 2010, už nyní však mohou podnikatelé konzultovat své připravované projekty buď v regionálních kancelářích CzechInvestu, nebo na centrále v Praze. Regionální kanceláře pomohou i se založením takzvaného master účtu, který je potřeba při spravování projektu v online aplikaci eAccount.

Šanci mají malé a střední firmy

O finanční podporu z programu Marketing se mohou ucházet malé a střední podniky s minimálně dvouletou historií a sídlem v České republice, mimo hlavní město Prahu. Pražské podniky se mohou do programu zapojit pouze v případě, že budou na veletrhu či výstavě prezentovat výrobky nebo služby své regionální pobočky. Minimální výše dotace na jeden projekt činí 300 tisíc korun, maximální hodnota není stanovena. Podpora z fondů EU bude poskytována ve výši 50 procent způsobilých výdajů – tedy nákladů, které byly vynaloženy v souvislosti s projektem.

Kam dál?
- Firmy mohou od nového roku žádat dotace na informační systémy
- Firmy: Na rekonstrukce starých průmyslových, zemědělských či vojenských objektů získáte dotaci
- Zahraniční obchod byl v listopadu 2009 opět v přebytku
- Rejstřík firem

Kurzy

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,640 23,820
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články