Firmy si mohou zdarma prověřit bezpečnost svých PC

26. 2. 2010 – 14:08 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Firmy si mohou zdarma prověřit bezpečnost svých PC
Firmy mohou prověřit bezpečnost počítačů zdarma, Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Firma Sodatsw nabízí od pátku českým podnikům zdarma program, který prověří bezpečnost jejich počítačů. Informovala o tom marketingová manažerka společnosti Markéta Spurná.

Program nabízený zdarma bezprostředně po stažení a spuštění analyzuje obsah počítače a výměnných zařízení, přitom se zaměřuje na frekvenci užití dat, jejich umístění a používání externích zařízení. Poté vyhodnotí možná rizika ztráty údajů a nabídne konkrétní řešení pro ochranu interních informací.

České firmy si dosud neuvědomují rizika spojená s nedostatečným zabezpečením elektronických zařízení v podniku a neznají ani možná řešení, která poskytují ochranu citlivých dat. To nás přimělo k zahájení informační kampaně, která cílí především na malé a střední podniky. Právě ty totiž zcela opomíjí zabezpečující prvky,“ vysvětlil Viktor Gřešek z firmy.

 

<%Anketa35%>

 

Informační kampani předcházel průzkum mezi českými firmami, který zjišťoval povědomí manažerů o možnostech ochrany důvěrných informací. Firma na základě šetření připravila bezpečnostní studii, která popisuje stav informačního zabezpečení v tuzemských podnicích.

„Bezpečnostní studie prokázala, že český trh dosud nenabízí dostatečné množství řešení právě pro menší firmy. Většina společností o možnostech ochrany dat neví nebo jsou pro ně finančně nedostupná,“ vysvětlil Zdeněk Sauer z firmy. „Proto přicházíme s novými produkty, které jsou českého původu a mají tedy české rozhranní. Jejich výhoda je také v tom, že je lze přizpůsobit na míru každé firmy,“ doplnil Sauer.

(Mediafax)

Kam dál?

- Firmy omezují investice do bezpečnosti informací, hrozby však rostou

- Firmy polevují v ochraně citlivých dat

Kurzy

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články