Firmy vyrábějící nábytek chtějí šrotovné 15 tis. korun

9. 4. 2009 – 21:03 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Firmy vyrábějící nábytek chtějí šrotovné 15 tis. korun
Foto: NašePeníze.cz | zdroj: NašePeníze.cz

Návrh Asociace českých nábytkářů je veden v souladu s probíhajícími přípravami zavedení šrotovného na automobily starší 10 let. Šrotovné na automobily je podpůrný prostředek zaměřený na pomoc domácím automobilkám. Asociace českých nábytkářů je přesvědčena, že nábytkářský průmysl v České republice, který zaměstnává na 37 tisíc lidí a jeho výroba se blíží 62 miliardám, má stejně důležité postavení jako tuzemský automobilový průmysl. Čeští nábytkáři navíc reprezentují naši zemi výrobky s vynikající kvalitou a mimořádným designem. Zejména design, který pochází ve velké míře od českých designérů a designérských studií, je ve světě velmi pozitivně přijímán! V případě exportu nábytku, vyráběného v České republice, se velmi často jedná o vývoz myšlenek a know – how.


- Vláda a ČSSD dohodly balíček proti krizi, možná projde šrotovné
- Šrotovné aneb Past na domácnosti i ekonomiku

Asociace českých nábytkářů navrhuje zavedení šrotovného ve výši 15 tisíc korun (polovina šrotovného za jeden automobil). Šrotovné by se vztahovalo pouze na nábytek starší 10 let, stejně jako je tomu u automobilů. (Stáří by bylo možné prokázat kupním dokladem nebo na základě vyjádření soudního znalce).

Asociace českých nábytkářů je přesvědčena, že bude zahájeno seriózní nediskriminační jednání na nejvyšší úrovni o podpoře tuzemského nábytkářského průmyslu, který je velmi důležitou součástí národního hospodářství.

Podpora šrotovného na nábytek je zároveň ekologickým krokem, vedoucím ke zlepšení životního prostředí lidí v České republice. Občanům České republiky by se takto otevřela cesta k zakoupení si zdravějšího a kvalitnějšího nového nábytku, než si mohli dopřát v minulosti!


Kurzy

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,130 25,250
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články