Firmy využívají internetové bankovnictví jako hlavní součást finančních operací

5. 3. 2009 – 14:49 | Banky | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Firmy využívají internetové bankovnictví jako hlavní součást finančních operací
Foto: sxc.hu | zdroj: NašePeníze.cz

K jednoznačně nejvyužívanějším bankovním službám ze strany podniků patří korunový běžný účet. Necelé dvě třetiny podniků mají účet pouze v jedné bance, ovšem podniky s ročním obratem nad 300 miliónů korun mají významně častěji účet ve více bankách. V průměru využívá každá z oslovených firem 1,5 bankovního účtu.


Více než čtvrtina podniků využívá platební karty, úvěry, termínované vklady v Kč, leasing na vozidla a spořicí účty v Kč. Mezi podniky je nejoblíbenější internetové bankovnictví.

- Pro koho žádají Banky pomoc?
-
Banky snižují úroky u spořících účtů
-
Banky a stát se mají rádi
-
Nejlevnější účet vám nabídnou malé a nové Banky

Tuzemské podniky jsou podle výsledků výzkumu agentury median se svou hlavní bankou spokojeny a budují s ní dlouhodobý stabilní vztah. „Oslovené podniky spolupracují se svou hlavní bankou často déle než deset let. Sedmdesát procent podniků hodnotí svoji hlavní banku jako vynikající a velmi dobrou, 27% jako dobrou,“ uvádí výsledky výzkumu. Věrné svým bankám jsou zejména velké podniky, z nichž téměř polovina využívá svoji hlavní banku déle než deset let.


Při výběru banky pro konkrétní služby kladou podniky největší důraz na přesnost a spolehlivost provádění bankovních operací, na důvěryhodnost a jistotu uložení peněz. Následuje profesionalita a neměnnost poplatků, sazeb a smluvních podmínek.


Kurzy

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,270
USD 23,370 23,550
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články