Fond KB Akcent 2 – zajištěná investice s potenciálním výnosem 20 % již po 2 letech

23. 7. 2010 – 20:49 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Fond KB Akcent 2 – zajištěná investice s potenciálním výnosem 20 % již po 2 letech
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Komerční banka nabídne od 15. července 2010 investorům nový zajištěný fond KB Akcent 2, který zajišťuje 100 % investice ke dni splatnosti fondu (po 6 letech), aktivní způsob řízení portfolia a potenciální atraktivní výnos 20 % již po druhém roce v případě pozitivního vývoje podkladového koše aktiv.

KB Akcent 2 je fond vhodný pro klienty, kteří si uvědomují potenciál současných cen akcií a komodit a chtějí participovat na výnosech finančních trhů v okamžiku jejich oživení. Zároveň ovšem nechtějí podstupovat riziko dalšího oslabení těchto trhů.

„V době oživování akciových trhů jsou zajištěné fondy, jako je KB Akcent 2, vhodným investičním řešením pro všechny klienty, kteří hledají bezpečný a diverzifikovaný způsob investování. Atraktivita fondu KB Akcent 2 pro tuzemský trh spočívá zejména v novém způsobu aktivní správy rizikové složky portfolia. V rámci investičního modelu dochází každý měsíc k investicím do aktiv dle potenciálu jejich růstu, který je vyhodnocován na základě volatility v předchozím období. Investiční model tak hledá nejlepší růstový potenciál mezi akciemi v Evropě, Asii, Americe, komoditami a směnným kurzem turecké liry rostoucí turecké ekonomiky,“ uvedl Radko Belada, vedoucí retailového bankovnictví KB.

Zajištěný fond KB Akcent 2 dává klientům příležitost podílet se na růstu akciových a komoditních trhů v období, kdy se ceny akcií a komodit nacházejí několik desítek procent pod historickými maximy z roku 2008. Splatnost fondu je v rozmezí 2 až 6 let.

Investici lze realizovat na kterékoli pobočce KB. V případě, že klient má uzavřenou smlouvu pro investování do zahraničních podílových fondů, může investici realizovat také prostřednictvím internetového bankovnictví Mojebanka a telefonního bankovnictví Expresní linka. Upisovací období fondu trvá od 15. července do 15. října 2010. Minimální investice do fondu činí 10 000 Kč. Správu portfolia zajišťuje francouzská investiční společnost Lyxor Asset Management ze skupiny Société Générale.

Základní informace o fondu KB Akcent 2 získají investoři u svých bankovních poradců, na bezplatné infolince 800 111 166 nebo na internetových stránkách www.kb.cz.

Podrobné informace o fondu KB Akcent 2 jsou k dispozici ve statutu fondu, který je k dispozici na obchodních místech KB, v sídle společnosti a internetových stránkách www.iks-kb.cz.
 

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,290 23,470
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články