Fortuna během prvního měsíce prodala 400 tisíc losů

29. 6. 2011 – 14:36 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Fortuna během prvního měsíce prodala 400 tisíc losů
Na jednu prodejnu tak připadá průměrně 16 prodaných losů denně, Foto: | zdroj: NašePeníze.cz

Nové losy, které na trh před více než měsícem uvedla sázková společnost Fortuna, se setkaly s úspěchem, lidé jich během prvních čtyř týdnů nakoupili 400 tisíc kusů.

Průzkum mezi kupujícími, který pro Fortunu zpracovala agentura Stem/Mark, také odhalil, že 40 procent z nich si před tím losy nikdy nekoupilo.

"Stírací losy už během prvního měsíce prodeje potvrdily náš předpoklad, že v Česku mají obrovský potenciál, který stávající tržní hráči nedokázali využít. Podle předpokladů jsme dokázali získat mladší generaci a zároveň jsme oslovili i velkou skupinu lidí, která o stírací losy doposud nejevila zájem," prohlásila marketingová ředitelka projektu Fortuna Loterie Lenka Janouchová.

"V porovnání se Sazkou, která prodávala v roce 2010 průměrně 1,2 milionu losů měsíčně na 6 500 pobočkách, jsou výsledky Fortuny za první měsíc téměř ohromující. Fortuna za první čtyři týdny prodala více než 400 tisíc losů, ovšem využila k tomu pouze 800 prodejních míst. Na jednu prodejnu tak připadá průměrně 16 prodaných losů denně, kdežto u Sazky to bylo pouze pět losů denně," poznamenal generální ředitel Fortuna Loterie Martin Illner. Do budoucna by Fortuna chtěla prodávat losy až na 10 tisících míst po celé České republice.

Fortuna si nechala agenturou Stem/Mark zpracovat k prodejům losů výzkum, jehož se zúčastnil vzorek 300 lidí, kteří si koupili stírací los. "Průzkum potvrdil, že lidé na nových losech oceňují především větší možnost výher, chtějí si tak udělat radost. Díky tomu se jich 55 procent ke kupování našich losů vrací pravidelně, u losů Sazky to dělalo pouze 20 procent lidí," dodal research manager Fortuna Loterie Tomáš Motl.

Z průzkumu také vyplynulo, že po problémech s vyplácením výher u konkurenční Sazky se lidé začali aktivně zajímat o to, kdo losy vydává. "Zatímco před šesti měsíci se o to zajímalo pouze deset procent lidí, teď se na to ptá více než polovina z nich. Lidé se samozřejmě po problémech Sazky bojí, aby svou případnou výhru opravdu dostali. U Fortuny se ničeho takového bát nemusí, garantujeme bezproblémové vyplácení výher a férový přístup k zákazníkům," doplnila Janouchová.

-Filip Sušanka | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články