Zpráva analytiků o přehřívání Playstation 3
zdroj: tisková zpráva

Zpráva analytiků o přehřívání Playstation 3

5. 10. 2006 10:10 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

Jak jsme již psali včera v Krátkých zprávách, akcie Sony dostaly pořádnou facku a zažily pokles o 2,75 procenta poté, co se ukázaly slabší prodeje PSP a trhy zareagovaly na zprávy o zmatcích, které provázející uvedení PS3 na trh.

Aby to nebylo málo, tak analytik David Gibson z Macquarie Equities reportoval o tom, že některé konzole Playstation 3 se na TGS (Tokyo Game Show) chovaly "nevyzpytatelně", "přehřívaly se" a musely být "několikrát resetovány". Dále si postěžoval, že jsou znepokojení tím, že se tento typ problému objevil těsně před zahájením finální výroby a tak je jasně negativní zprávou pro společnost.
Mluvčí Sony, Nanako Kato poskytl několik dobrých argumentů na obranu Playstation 3. Každý, kdo viděl, jakému typu prostředí musely konzole během TGS vzdorovat, ví, že větrání mělo svoje nedostatky - speciálně v přecpaném prostoru plném propocených a dychtivých pařanů. Není to problém Playstation 3 jako konzole, poznamenal a dále uvedl: "Pro normálního hráče doma by neměl nastat žádný problém. S dvěma stovkami PS3 demo konzolí uzavřených v průhledných boxech, kde neexistuje normální ventilace, nemůže být nikdo překvapen problémy s přehříváním. Naopak, tohle jenom demonstruje, v jak tvrdých podmínkách musí konzole operovat."

Dalším možných vysvětlením nevyzpytatelného chování, přehřívání, a nutností resetovat, může být problém se softwarovou výbavou. Ať už přímo v systémových souvislostech (OS, BIOS atd.) nebo v prezentovaných hrách. Jednoduchá chyba neodladěného softwaru může znamenat pozdější nástup chlazení nebo kolaps rozběhnuté hry. Něco takového by se u úplně nových zařízení nestalo poprvé. Reálným testem projde Playstation 3 až na konci roku, kdy bude hráčům dodáno (když to dobře půjde) zhruba dva miliony kusů a pak se uvidí, jak na tom ve skutečnosti je. Mimochodem, každá pobočka největšího amerického řetězce GameStop dostane při startu průměrně jen šest kusů PS3, z nichž 1-2 budou rezervovány pro zaměstnance a zbytek dostanou ti nejvíce loajální zákazníci.

zdroj: DailyTech

cappy

Nejnovější články