Fortuna za prvních devět měsíců roku vytvořila čistý zisk 11,9 milionu eur

10. 11. 2010 – 8:48 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Fortuna za prvních devět měsíců roku vytvořila čistý zisk 11,9 milionu eur
Na dosažených výsledcích se podílely zejména rostoucí tržby z online sázení, Foto: Web Fortuny | zdroj: NašePeníze.cz

Sázková společnost Fortuna vykázala za prvních devět měsíců tohoto roku čistý zisk 11,9 milionu eur (292,56 milionu korun), což představuje meziroční růst o 21 procent. Společnost o tom informovala ve středu.

Zisk společnosti před úroky, zdaněním, odpisy a amortizací (EBITDA) za prvních devět měsíců roku vzrostl meziročně o 19 procent na 17,2 milionu eur (422,86 milionu korun).

Fortuna, která je největším středoevropským provozovatelem kurzových sázek působící na trzích v Polsku, České republice, Slovensku a Maďarsku, dosáhla za prvních devět měsíců roku 2010 podle předběžných neauditovaných finančních výsledků hodnoty přijatých sázek 276,1 milionu eur (6,79 miliardy korun), což je o 11,7 procenta více než ve stejném období loňského roku. V samotném třetím čtvrtletí roku 2010 činila hodnota přijatých sázek 84,5 milionu eur (2,067 miliardy korun), což je meziročně o 11,4 procenta více.

 

Psali jsme: Fortuna vstoupila na pražskou burzu, jaká je nabídková cena?

 

„Velmi pozitivní výsledky Fortuny ve třetím čtvrtletí navázaly na velmi dobrou výkonnost firmy v prvním pololetí letošního roku. Za důležité považuji, že kromě razantního nárůstu v segmentu on-line sázení se nám na všech trzích daří zlepšovat výsledky i u sázek prostřednictvím pobočkové sítě, což potvrzuje správnost námi zvolené strategie postavené na prodeji našich produktů nejen přes internet, ale právě i pomocí velmi husté sítě poboček,“ uvedl generální ředitel Fortuna Entertainment Group Jiří Bunda. „Jsem přesvědčen, že dalším pozitivním impulsem pro tento segment bude i rozšiřování naší distribuční sítě prostřednictvím partnerských poboček, provozovaných na bázi provize ve spolupráci s úspěšnými lokálními subjekty,“ dodal J. Bunda.

Hrubé výhry dosáhly za prvních devět měsíců 66,5 milionu eur (1,6 miliardy korun), což je o 12,4 procenta více než v předchozím roce. V samotném třetím čtvrtletí 2010 činily hrubé výhry 21,1 milionu eur (518,74 milionu korun), což je meziroční nárůst o 17,6 procenta.

Na dosažených výsledcích se podílely zejména rostoucí tržby z online sázení. Hrubé výhry z on-line sázení se za prvních devět měsíců roku zvýšily na 15,3 milionu eur (376,15 milionu korun), což je o 51 procent více nežli ve stejném období loňského roku. Z toho hrubé výhry z on-line sázení v České republice vzrostly o 53 procent a na Slovensku o 48 procent.

Hrubé výhry ze sázení na pobočkách dosáhly v prvních devíti měsících výše 51,2 milionu eur (1,26 miliardy korun), o čtyři procenta více než ve stejném období loňského roku. Největší narůst zde zaznamenalo Polsko, kde hrubé výhry ze sázení vzrostly meziročně o 18 procent, zatímco v České republice se mírně snížil o tři procenta. Na Slovensku byl nárůst hrubých výher ve sledovaném období čtyřprocentní.

„V období od konce třetího čtvrtletí společnost pokračuje v dynamickém růstu přijatých sázek. V říjnu jsme přijali největší měsíční objem sázek v historii a to přibližně ve výši 35 milionu eur (860,5 milionu korun). V posledním kvartálu je však před Fortunou velká výzva, jíž je překonání výsledků čtvrtého čtvrtletí minulého roku, který díky z hlediska firmy příhodným výsledkům sportovních zápasů dopadl pro Fortunu velmi dobře“, dodal Michal Vepřek finanční ředitel skupiny.

-David Vandrovec,Mediafax

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,640 23,820
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články