GE Money Bank má nový koncept kreditních karet MoneyCard

20. 9. 2010 – 12:31 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

GE Money Bank má nový koncept kreditních karet MoneyCard
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

0% úroková sazba na 6 měsíců při sjednání do konce roku.

GE Money Bank  představila nové portfolio kreditních karet MoneyCard. Zájemci o kreditní karty si tak mohou vybrat MoneyCard Gratis, MoneyCard Plus nebo MoneyCard Gold. V případě karty MoneyCard Gratis držitel neplatí žádné poplatky za vedení. Všichni klienti, kteří o novou kartu požádají do konce roku, mohou navíc počítat s nulovým úročením realizovaných nákupů po dobu šesti měsíců. GE Money Bank považuje kreditní karty za produkt s jedním z nejvyšších potenciálů růstu na trhu. Zatím u nás kreditní karty vlastní jen pětina dospělé populace.

„Dlouhodobá analýza trhu kreditních karet, stejně jako podněty ze strany našich bankéřů, nám v uplynulých letech odhalily existenci tří samostatných skupin cenově citlivých klientů. Naše nové portfolio kreditních karet reflektuje rozdílnost těchto skupin, stejně jako jejich specifické požadavky,“ říká Jarmila Kowolowská, manažerka kreditních karet GE Money Bank.

V souvislosti s uvedením nových kreditních karet na trh připravila GE Money Bank speciální nabídku. „Všem klientům, kteří si pořídí novou kreditní kartu do 31. prosince 2010, GE Money Bank nabízí po dobu prvních 6 měsíců od podpisu smlouvy 0% úrokovou sazbu na platby kartou,“ dodává Jarmila Kowolowská.

V rámci nového konceptu kreditních karet MoneyCard představila GE Money Bank tyto produkty:

MoneyCard Gratis
Karta je určena především klientům, kteří kartou obvykle neplatí, ale chtějí mít levnou a dostupnou rezervu pro překlenutí období, kdy se jim nedostává vlastních peněz. Používání kreditní karty Gratis je proto zdarma a bezúročné období je až 50 dní.

Hlavní výhody:
• Žádné poplatky za vedení karty
• Kreditní limit 10 000 až 150 000 Kč
• Bez nutnosti vedení běžného účtu
• Internet Banka zdarma pro nepřetržitý přehled
• Bezúročné období 50 dní
• Možnost bezpečných plateb přes internet
• Možnost dokoupit jakékoliv pojištění

MoneyCard Plus
MoneyCard Plus ocení zejména klienti, kteří často kreditní kartu používají při placení svých nákupů. MoneyCard Plus nabízí až 3 dodatkové karty a členství ve věrnostním programu bene+, tedy možnost získat bonusy až 10 % z ceny zboží v síti partnerů bene+ (www.beneplus.cz).

Hlavní výhody karty:
• Věrnostní program bene+ (odměna až 10 % u partnerů programu bene+ a 1 % za každý nákup kartou u všech nákupů na kartu)
• Bez nutnosti vedení běžného účtu
• Možnost až 3 dodatkových karet
• Internet Banka zdarma pro nepřetržitý přehled
• Bezúročné období 50 dní
• Možnost bezpečných plateb přes internet
• Možnost dokoupit jakékoliv pojištění

MoneyCard Gold
Držitel této karty platí kartou všude, kde je to možné, je ochotný si za kartu připlatit, ale očekává kvalitní služby, produkty a nadstandardní péči. MoneyCard Gold tedy nabízí asistenční služby v ceně, věrnostní program gold bene+ (www.beneplus.cz) s bonusy až 20 % u partnerů programu, automatické členství MasterCard ELITE klubu. Kreditní limit karty MoneyCard Gold je nastaven na 40 až 300 tisíc korun.

Hlavní výhody karty:
• Věrnostní program gold bene+ (odměna až 20 % u partnerů programu)
• Věrnostní program bene+ (odměna až 10% u partnerů programu bene+ a 1% za každý nákup kartou)
• Asistenční služba Complete Comfort zdarma
• Zdarma VIP linka bez čekání
• Bonusy programu MasterCard ELITE program
• Možnost až 3 dodatkových karet
• Internet Banka zdarma pro nepřetržitý přehled
• Bezúročné období 50 dní


Držitelům kreditních karet GE Money Bank nabízí širokou škálu pojištění a doplňkových služeb. Cestovní pojištění Travel Plus pro celou rodinu a s celosvětovou platností. Asistenční služby Complete Comfort klientům nabízejí rychlou pomoc v domácnosti – Home Assistance nebo služby osobního asistenta - Lifestyle Assistance. Pojistný program Jistota pak nabízí 100% zabezpečení před nepříznivými následky zneužití platební karty v případě jejího odcizení nebo ztráty.

Kreditní karty v Česku používá pětina oslovených
GE Money Bank považuje kreditní karty za finanční produkt s jedním z nejvyšších potenciálů růstu. „Kreditní karty jsou jedním z finančních produktů, který má v České republice v současnosti největší potenciál rozšiřování. Trh kreditních karet je zde teprve na počátku svého rozvoje. Mnohé trhy s delší tradicí kreditních karet dosahují penetrace blížící se 1 kreditní kartě na osobu. To by v kontextu ČR znamenalo přibližně 10 mil. karet. Na trhu jsou přitom v tuto chvíli 2 miliony karet,“ říká Ronald Boddy, ředitel kreditních karet GE Money Bank.

Podle průzkumu GE Money Bank, který byl proveden v srpnu 2010*, platební kartu ke svému účtu vlastní 82 % odpovídajících, kreditní kartou disponuje 19 % respondentů.

Kreditní karty jsou nejčastěji využívány jako rezerva pro neočekávané výdaje (32 %) a pro placení v obchodech (28 %). Lidé platí své pravidelné nákupy nejčastěji hotově, přesto 52 % využívá pravidelně také platební kartu (nejčasněji věková kategorie 30 – 49 let). Kreditní kartou v posledních 12 měsících zaplatilo 15 % respondentů. Platební kartu Češi využívají k běžným nákupům (57 %) a k větším nákupům (63 %). Pouze 11 % odpovídajících platí kartou za služby. Nové kreditní karty MoneyCard Gratis a MoneyCard Plus přitom nabízí držiteli úvěrový rámec 10 až 150 tisíc korun. Náročnější klienti mohou s kreditní kartou MoneyCard Gold čerpat v případě potřeby 40 – 300 000 Kč. Za placení v obchodech držitele kreditních karet GE Money Bank odměňuje prostřednictvím výhodných programů bene+ a gold bene+.
 

 

Základní parametry karet MoneyCard 

 
MoneyCard Gratis
MoneyCard Plus
MoneyCard Gold
Základní benefit
Karta zdarma
Odměny
Prestiž
Asociace
MasterCard embosovaná
MasterCard embosovaná
MasterCard/VISA embosovaná
Produktové parametry
 
 
 
bene+
NE
ANO (Zdarma)
ANO + Gold (Zdarma)
Dodatkové karty
NE
ANO (Zdarma)
ANO (Zdarma)
Asistenční služby Complete Comfort
ANO (29 Kč)
ANO (29 Kč)
ANO (Zdarma)
Pojištění zneužití karty Jistota
ANO (15 Kč)
ANO (15 Kč)
ANO (15 Kč)
Nahradit z webu
 
 
 
Bezúročné období
50 dní
50 dní
50 dní
Úvěrový rámec
10.000 – 150.000
10.000 – 150.000
40.000 – 300.000
 
 
 
 
Měsíční poplatek
0 Kč
49 Kč
119 Kč
 

Úroková sazba
1,99 % p.m.
1,89 % p.m.
1,79 % p.m.
Výběr z bankomatů GE
19 Kč
29 Kč
59 Kč
 
 
 
 

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články