GE Money Bank podnikatelům nabízí zajištění proti kurzovým rizikům online

20. 5. 2009 – 21:40 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

GE Money Bank podnikatelům nabízí zajištění proti kurzovým rizikům online
Foto:sxc | zdroj: NašePeníze.cz

Podnikatelé a firmy se u GE Money Bank mohou pojistit proti pohybům kurzů měn prostřednictvím měnových forwardů, a to dokonce online. Parametry obchodu mohou totiž zadat unikátně také přes aplikaci internetového bankovnictví BankKlient. Mají možnost zajistit si svou zahraniční pohledávku nebo závazek již v okamžiku jejich vzniku. Zajištění lze provést v pěti měnových párech v minimálním objemu již od 500 tisíc korun. Délka obchodu měnových forwardů se pohybuje od tří pracovních dnů až po dobu jednoho roku. Zřízení, vedení a vypořádání transakce je u GE Money Bank bezplatné.


GE Money Bank je jediná z velkých bank v České republice, u které si klienti mohou parametry měnového forwardu zadat 24 hodin denně prostřednictvím internetového bankovnictví BankKlient. Díky této možnosti zároveň získávají neustálý online přehled o zadaném obchodu,“ říká Radek Schönfeld, manažer neúvěrových produktů GE Money Bank. „Uvědomujeme si, že dnešní situace na měnových trzích je nestabilní, a proto pomáháme našim klientům zajistit jejich obchody prostřednictvím měnových forwardů. Možnost zajistit transakce se zahraničím nabízíme již od nižších částek, a tím vycházíme vstříc i malým podnikatelům a firmám,“ dodává Radek Schönfeld.

Měnový forward lze definovat jako nákup nebo prodej jedné měny za jinou v předem dohodnutém budoucím termínu, a to za kurz, který si klient předem dohodne s GE Money Bank. Nabídnutý směnný kurz stanoví pracovník banky v den uzavření obchodu na základě aktuální nabídky a poptávky na trhu deviz a hodnot úrokových sazeb zúčastněných měn.

GE Money Bank
nabízí pět standardních měnových párů – českou korunu k euru, americkému dolaru, britské libře a švýcarskému franku a také pár euro / americký dolar. Minimální délka obchodu činí tři pracovní dny a nejdelší možný termín je jeden rok. Banka zároveň nabízí možnost zajistit obchody již od minimální částky 500 tisíc korun nebo ekvivalentu této částky v cizí měně. Zřízení, vedení a vypořádání měnového forwardu je bez poplatků.

Na českém trhu je GE Money Bank jediná, která nabízí možnost sjednat forward v aplikaci internetového bankovnictví BankKlient. Klienti z řad fyzických osob podnikatelů a právnických osob tak mohou své obchody provádět z klidu kanceláře nebo domova 24 hodin denně a zajistit své pohledávky nebo závazky již v okamžiku jejich vzniku. Klienti mohou v aplikaci kontrolovat stav obchodu a jeho detaily. Na splatnost forwardu je BankKlient upozorní sedm dní před jeho splatností.


Kurzy

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články