GE Money Bank: Spořicí účet pro podnikatele a firmy s nejvyšším úročením na trhu

1. 4. 2009 – 17:59 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

GE Money Bank: Spořicí účet pro podnikatele a firmy s nejvyšším úročením na trhu
Foto: GE Money | zdroj: NašePeníze.cz

Spořicí účet pro podnikatele a firmy od GE Money Bank má nejvýhodnější úrokovou sazbu na českém trhu. Úroková míra spořicího účtu pro fyzické osoby - podnikatele pro zůstatky nad 40 tisíc činí 3,6 procenta ročně. Právnické osoby získávají při zůstatcích nad 40 tisíc sazbu 3,2 procenta ročně. V porovnání s nabídkou ostatních bank jsou tyto sazby na českém trhu nejvyšší. Spořicí účet je úročen pásmově. K 1. dubnu 2009 založila GE Money Bank již spořicí účty s celkovým zůstatkem téměř 4 mld. Kč. Účet je veden bezplatně.



„Spořicí účet pro podnikatele a firmy byl uvedený na trh v listopadu 2008 a od té doby registrujeme téměř stejný zájem jak fyzických osob podnikajících, tak právnických osob,“ uvedl Vojtěch Záškodný, ředitel segmentu komerčního bankovnictví GE Money Bank a dodává, “Účet jsme se snažili nastavit tak, aby měl nejvýhodnější úrokovou sazbu ve srovnání s ostatními podnikatelskými spořicími účty na trhu. Aktuální sazba pro fyzické osoby podnikající při zůstatcích od 40 tisíc do 100 milionů korun dosahuje 3,6 % ročně, pro právnické osoby máme připravenu sazbu 3,2 % pro zůstatky od 40 tisíc do 40 milionů korun.“

- Banky > GE Money Bank

Spořicí účet pro právnické osoby a fyzické osoby podnikatele nabízí GE Money Bank od listopadu minulého roku. Účet je úročen inkrementálním typem pásmového úročení. To znamená, že např. částka 105 mil. korun v případě spořicího účtu pro fyzické osoby podnikatele je úročena následujícím způsobem: 40 tisíc korun sazbou 0,1%; 99 960 000 korun sazbou 3,6 % a 5 mil. korun sazbou 1,6 %. Úrokové sazby jsou přehledně zveřejněny v úrokovém lístku banky.

Mimo výhodného spořicího účtu má GE Money Bank ve svém portfoliu širokou škálu depozitních produktů určených pro malé a střední podnikatele. Termínované vklady GE Money Bank nabízí podnikatelům výhodné zhodnocení peněžních prostředků v korunách, ale také v USD a EUR. Úroková míra na termínovaných vkladech dosahuje až 4 % ročně. Pokud ovšem podnikatelé u GE Money Bank udržují vyšší zůstatky, může být jejich individuální úročení ještě výhodnější.

Mezi podnikateli jsou také populární paušální účty typu Genius Busines Active. Nezávislý internetový server Bankovnipoplatky.com označil konto Genius Busines Active jako jeden z nejvýhodnějších podnikatelských účtů na trhu. Podnikatelům umožňuje v rámci výhodného měsíčního paušálu využívat celou řadu služeb bez omezení.

Od května loňského roku navíc GE Money Bank odměňuje majitele platebních karet vydaných k jakémukoli z účtů typu Genius Active nebo Genius Business Active tím, že jim vrací peníze. Za každý nákup u obchodníka nebo na Internetu uskutečněný platební kartou získají půl procenta z hodnoty transakce zpět na účet.

Kurzy

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,290
USD 23,410 23,590
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články