General Motors se dohodla na prodeji značky Hummer

2. 6. 2009 – 15:52 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

General Motors se dohodla na prodeji značky Hummer
Foto: Hummer.cz | zdroj: NašePeníze.cz

US automobilka General Motors, která od včerejška prochází bankrotovým řízením, oznámila, že uzavřela předběžnou dohodu s nejmenovaným zájemcem o prodeji její značky Hummer za nespecifikovanou cenu.


Podle navrhované transakce bude GM nadále na zakázku kupce vyrábět vozy Hummer a nabízet další služby, po předem určené přechodné období. Díky tomu by mělo být zachráněno 3 tis. pracovních míst v GM Akcie GM byly dnes převedeny na pink sheet a budou se obchodovat pod novým tickerem GMGMQ s platností od dnešního dne.

- General Motors: Druhá největší automobilka světa krachuje, požádá o ochranu před věřiteli

Aktuálně o vozech Hummer

Největší změny se u současné \"vlajkové lodi\" automobilky Hummer odehrály v roce 2007 v interiéru a pod kapotou, karoserie prošla spíše drobnějšími změnami.

Původní hranatou palubní desku nahradila zcela nová, která působí podstatně luxusnějším dojmem a více respektuje zaměření vozidla na normální provoz. Ve výplni dveří jsou použity hodnotnější materiály, přepracovaná byla také sedadla, která jsou nyní ještě pohodlnější a na výběr máte z několika barev koženého potahu. Novinkou je nabídka třetí řady sedadel určená pro dva cestující. Již dříve bohatá standarní výbava interiéru se rozšířila o špičkový audio systém Bose. Na přání si bude nově možné objednat DVD přehrávač, couvací kameru, navigační systém či ohřev kapaliny ostřikovačů čelního skla. Nezapomnělo se ani na bezpečnost, a tak bude vůz obsahovat také hlavové airbagy pro všechny tři řady sedadel, předpínače bezpečnostních pásů sedadel první řady, stabilizační i protikluzový systém a kontrolu tlaku v pneumatikách.

Druhou zásadní novinkou Hummeru H2 je motor. Tím je nyní hliníkový osmiválec o objemu 6,2 litru, který má výkon 293 kW (393 k) a točivý moment 574 Nm. Původní šestilitrový osmiválec měl výkon 242 kW (316 k) a točivý moment 495 Nm. Sílu motoru přenáší na kola obou náprav nová šestistupňová automatická převodovka Hydra-Matic 6L80.
Na karoserii byly provedeny pouze kosmetické změny, zřejmě nejzřetelnější z nich je nalakování spodních ploch nárazníků vpředu i vzadu stříbrnou barvou. Dále došlo k mírnému zvětšení otvorů v masce chladiče pro lepší přísun vzduchu k chlazení motoru.

Kromě modelu Hummer H2 se dále na autosalonu představily inovované modely Hummer H2 SUT a menší Hummer H3.



Kurzy

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,270
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články