Hospodářská komora chce mít možnost přispívat na důchodové spoření

26. 5. 2011 – 15:20 | Penze | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Hospodářská komora chce mít možnost přispívat na důchodové spoření
Jde o to, aby podniky mohly lidem na toto spoření přispívat a byla to nákladová položka, Foto:HK | zdroj: NašePeníze.cz

Možnost přispívat do důchodového spoření chtějí mít podniky sdružené v Hospodářské komoře ČR. Na tiskové konferenci na závěr sněmu komory v Litoměřicích to ve čtvrtek řekl nově zvolený prezident Petr Kužel.

„Probírali jsme důkladně všechny vládní reformy. U té důchodové chceme mít možnost podílet se na vytváření jejího druhého pilíře, dobrovolného spoření na důchod. Jde nám o to, aby podniky mohly lidem na toto spoření přispívat a byla to nákladová položka. U reformy daní trváme na tom, aby nebyly šmahem zrušeny všechny výjimky. Vznikaly za určitých podmínek, mají svou historii a jistě i své opodstatnění. Jejich zrušení bude třeba případ od případu zvážit. Jsme také proti zavedení mýtného na silnicích druhých a třetích tříd,“ uvedl Kužel.

Jak dodal, komora jej pověřila, aby s ministrem zahraničí projednal řešení případu zadržené české lokomotivy a českých uměleckých děl v Rakousku. „Je to výrazný zásah do fungování českých podniků a institucí a stát by v tom měl zasáhnout,“ poznamenal Kužel.

 

-Karel Rouc | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,310
USD 23,380 23,480
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články