Ignorujte policejní Passaty, nabádá asociace motorkářů

16. 4. 2009 – 6:55 | Auto-moto | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Ignorujte policejní Passaty, nabádá asociace motorkářů
Foto: Volkswagen | zdroj: NašePeníze.cz

Výkon 300 koní, zrychlení z 0 na 100 km/h za 5,6 vteřiny a nejvyšší rychlost 250 km/h (elektronicky omezená) – to jsou výkony Volkswagenu Passat R36, který zvítězil ve výběrovém řízení na 16 speciálních vozidel pro Policii ČR. Asicace motorkářů však vyzývá řidiče aby tato vozidla ignorovali z důvodu vlastní bezpečnosti. Proč?






- Nejrychlejší policejní Passaty vyrazili na silnice honit řidiče

\"Ano chystáme se nabádat řidiče, aby nezastavovali  vozidlům, které jsou k nerozeznání od vozidel soukromých. Jinak jasně zákon říká, jak takové policejní vozidlo má vypadat. Už i někteří z nás se s falešnou policií setkali a mávání zbraní z okénka není nic příjemného.\" Vysvětluje věc aromír Šíd prezident Asociace motorkářů (MACR).

Podle Šída se s tímto názorem ztotožňuje i dopravní expert  Stanislav Huml.

Policejní uniformy používali při silničních kontrolách například někteří členové takzvaného Berdychova gangu. Zastavovali v nich, přepadávali a unášeli podnikatele.

Motocyklová asociace rovněž odmítla záměr policie stáhnout rychlé passaty z dálnic do Prahy a jejího okolí a nasadit je tam proti silničním pirátům. \"V případě, že Policie ČR bude zasahovat a nahánět řidiče ve vysokých rychlostech, které vedou skoro vždy k nehodě a tragédii, naše asociace ustoupí od dohody s Policií ČR o vzájemné spolupráci ve zlepšení naší dopravy a přistoupíme k protestům,\" varoval Šíd.

\"Jsme si jisti, že se při zvyšování bezpečnosti na našich dálnicích výborně osvědčí,\" uvedla při koupi vozů policie. Podle Leoše Tržila, ředitele dopravní policie budou Passaty díky svému speciálnímu kamerovému vybavení nejen kontrolovat dodržování nejvyšší povolené rychlosti na dálnicích, ale i jízdu v pruzích, správné předjíždění a podobně. „Nové Passaty budou jezdit ve dne v noci,“ zdůraznil Leoš Tržil.


Kurzy

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,270
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články