Retro-RTS Darwinia v obrazech
zdroj: tisková zpráva

Retro-RTS Darwinia v obrazech

18. 10. 2004 15:15 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Někdy na začátku příštího měsíce by měla začít druhá fáze betatestování připravované akční strategické hry s názvem Darwinia.

V lednu 2005 bychom se pak měli dočkat jejího vydání (i když sami tvůrci dávají najevo, že to není tak moc jisté). Darwinia není tak úplně typickým projektem. Ostatně to dokládá i naše galerie, kam dnes přibyl balíček nových ukázek. Jejím vývojem se zabývá tříčlenný tým nadšenců, kteří si říkají Introversion Software. Tito hoši nemají žádné studio, každý zvlášť pracuje dome ve svém pokoji. Přesto se již stačili proslavit svou hackerskou simulací Uplink.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Darwinia je výjimečná nejen po stránce grafické. Stejně neobyčejný bude i její příběh. Svět Darwinia totiž není přírodním fenoménem. Je to digitální svět, takový Jurský park pro polygony, vytvořený Dr. Sepulvedou. To on vás požádá, abyste mu pomohli. Dá vám k dispozici různé bojové programy, které vymyslel...

Tato hra vás v podstatě postaví do role boha. Bude zde něco jako základní management zdrojů i RTS taktiky jako v jiných "božských" hrách. Každý level hráče a jeho Darwiniany (obyvatelé Darwinie) postaví před nové situace a úkoly. Vy nebudete moci své jednotky ovládat přímo. K jejich řízení budete potřebovat různé programy (musíte je vytvořit, přičemž jejich množství bude omezeno pamětí). Každičký zdroj energie, na který během hraní narazíte, může být přeměněn na nové Darwiniany. Bojovat budete proti nejrůznějším virům. S každým levelem budou vaši Darwiniané chytřejší a nebezpečnější, a tím připravenější na své nepřátele. S každým dokončeným levelem hry budete vytvářet jeden obrovský a souvislý systém. Zajímá-li vás Darwinia více, navštivte diskusní fórum na stránkách tvůrců, najdete tam i naskenované stránky časopisu, ve kterém se objevilo preview tohoto titulu.
zdroj: homepage

korgull

Nejnovější články