ING konto opět snižuje klientům úroky na jejich spořících účtech

1. 3. 2010 – 13:56 | Spoření | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

ING konto opět snižuje klientům úroky na jejich spořících účtech
Na spořícím účti ING Konto klesly úroky, Foto: SXC | zdroj: NašePeníze.cz

ING snižuje úročení finančních prostředků u oblíbeného spořicího účtu ING Konto na 2,25 % p.a. Dle vyjádření banky je to reakce na pokles úrokové sazby, který již v prosinci 2009 vyhlásila Česká národní banka. Změna úroků ING Konta je účinná od 1. března 2010.

 

Úrokové sazby padají

 

Od července 2008 Česká národní banka trvale snižuje úrokové sazby. K poslednímu poklesu došlo v prosinci loňského roku, kdy se úroková sazba zastavila na 1 %.

 

ING Konto: 2,25 %

 

ING Konto přitom posledních 12 měsíců zachovávala stálou úrokovou sazbu na úrovni 2,5 %, která byla vysoko nad REPO sazbou určenou Českou národní bankou.

„Jen velice neradi k tomuto kroku přistupujeme,“ komentuje změnu Libor Vaníček, ředitel marketingu a přímé distribuce ING. „I přes neustálý pokles úrokových sazeb ČNB se nám celý rok dařilo naše úročení neměnit, ale situace už pro nás není bohužel dále udržitelná. Věřím, že se jedná o poslední snížení na dlouhou dobu,“ dodal.

 

<%Anketa38%>

 

Spořící účet nově nabídla AXA Bank

 

AXA Bank Europe nabízí v ČR spořicí účet s roční úrokovou sazbou 3 %. Je to momentálně nejvýhodněji úročený spořící účet bez omezení a závazků.

AXA Bank Europe se zaměřuje na retailové bankovnictví, nabízí běžné i spořicí účty, osobní půjčky či hypotéky. V ČR budeme v první fázi nabízet spořicí účet s výhodnou roční úrokovou sazbou 3 % a bez poplatků za jeho založení, vedení i zrušení,“ upřesnil Petr Skok, generální ředitel AXA Bank Europe pro ČR.

 

Kam dál?

- Spoření: Jsme národem „střádalů“. Jak spoříme své peníze?

- Spořící účet... Úroky klesly, vyplatí se ještě?

- Spořící účty jsou v Česku velmi oblíbené, jaké mají výhody?

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,190 25,310
USD 23,370 23,550
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články