ING upravuje úrokovou sazbu ING Konta

11. 10. 2010 – 14:37 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

ING upravuje úrokovou sazbu ING Konta
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Úrokové sazby na mezibankovním trhu se dlouhodobě drží na historických minimech.

Přesto, že ekonomické prognózy hovořily o opětovném zvýšení v 2. polovině roku, tato očekávání se nenaplnila a předpověď odhadovaného růstu se posouvá. Na tuto situaci musela zareagovat také společnost ING a s platností od 27. září snižuje úročení u ING Konta o čtvrt procentního bodu na 1,75 %.

„Oddalující se oživení ekonomik včetně přetrvávání nízkých úrokových sazeb činí současné úroky na ING Kontu nadále neudržitelné. Proto jsme se v zájmu dlouhodobé stability tohoto spořicího účtu a v rámci otevřeného a férového přístupu ke klientům, které ING dlouhodobě uplatňuje, rozhodli snížit na ING Kontu úroky a klientům vysvětlit všechny důvody, které nás k tomuto kroku vedly,“ objasnil Libor Vaníček, ředitel marketingu a přímé distribuce ING. Společnost ING usiluje o dlouhodobou stabilitu a zodpovědné chování vůči klientům, kterým vždy otevřeně sděluje všechny aspekty svých produktů včetně nastalých změn. Jako jeden z mála poskytovatelů spořicích účtů rovněž odmítá lákat na podmíněné úroky či krátkodobou nabídku.

„Našim klientům jsme vždy ukázali naše karty a jasně a srozumitelně jim vysvětlili všechny podmínky pro zřízení a vedení ING Konta. Abychom jim i v dalších letech mohli nabízet nadprůměrnou úrokovou sazbu, musíme nyní reagovat na vývoj makroekonomických ukazatelů a na celkovou situaci na mezibankovním trhu,“ připomněl Vaníček a dodal: „Pokud však opět dojde k citelnému růstu úrokových sazeb na mezibankovním trhu, budeme i my na nastalou situaci reagovat.”

Korektní přístup naší společnosti dlouhodobě oceňují i klienti ING. V roce 2001 jsme jako první na českém trhu představili spořicí účet a neustálý nárůst počtu klientů ING Konta jen potvrzuje jeho oblíbenost. ING Konto si již uzavřelo více než 320 tisíc Čechů a spravuje 74 miliard Kč. U klientů boduje především jednoduchostí, nulovými poplatky, dostupností uložených prostředků kdykoli a absencí skrytých podmínek a limitů. Jeho kvality ocenili i odborníci v prestižní soutěži Zlatá koruna, kterou ING Konto letos vyhrálo a kde se na stupních vítězů umístilo již počtvrté v řadě.
 

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,380 23,560
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články