Interspar a Spar v Česku končí, hypermarkety a prodejny prodává Aholdu

11. 3. 2014 – 15:05 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Interspar a Spar v Česku končí, hypermarkety a prodejny prodává Aholdu
V současné době Ahold v České republice provozuje 284 obchodů pod značkou Albert. Po akvizici obchodů SPAR bude mít Ahold přes 330 obchodů Foto:radnovrijeme.info | zdroj: NašePeníze.cz

Společnost Ahold uzavřela dohodu o strategické akvizici v České republice. Tou je koupě prodejen konkurenčí sítě rakouského maloobchodního řetězce Spar. Ten vyhodnotil podnikání v České republice jako nezajímavé.

Obchod je v celkové hodnotě 5,2 miliardy korun. Za tuto cenu Albert převezme 50 prodejen, z čehož je 35 kompakt hypermarketů a 14 supermarketů. V roce 2013 činil jejich čistý obrat přibližně 12 miliard Kč.

Albert se tímto stal jedním z nejvýznamnějších maloobchodníků s potravinami v zemi.Mezi největší nadále patří Kaufland a Lidl, které provozuje skupina Schwarz.

Dick Boer, CEO společnosti Ahold, k akvizici řekl: „V posledních letech Albert v České republice úspěšně zvyšuje obchodní výkonnost. Akvizice společnosti SPAR v České republice je důležitým strategickým krokem a začátkem nové etapy pro společnost Ahold v České republice. Umožňuje nám spojit dvě společnosti, které mají své přirozené místo na trhu a zaměřují se na kvalitu, dobrou cenu, vytvářejí tak pro zákazníky lepší místo k nákupu. Akvizice nabídne naší velké základně místních dodavatelů přístup na ještě větší trh, a já se těším, že přivítáme nové obchodní partnery v naší společnosti."

Rudolf Staudinger, člen správní rady zodpovědný za zahraniční operace ve společnosti SPAR, vysvětluje prodej následovně: „Strategie naší společnosti je založena na tom, že v zemích, v nichž působíme, se nám daří získat udržitelnou pozici na trhu. Ukázalo se, že v České republice to bylo obtížné. Proto z České republiky odcházíme a budeme se koncentrovat na rostoucí trhy, jako je Itálie, Maďarsko, Slovinsko a Chorvatsko. Ačkoliv opouštíme český trh, jsme potěšeni, že jsme našli nový domov pro naše podnikání a naše zaměstnance.“

V současné době Ahold v České republice provozuje 284 obchodů pod značkou Albert. Po akvizici obchodů SPAR bude mít Ahold přes 330 obchodů po celém území České republiky.

Kurzy

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,570 23,750
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články