Xbox 360 a PGR 3 součástí nové řady vozů Nissan
zdroj: tisková zpráva

Xbox 360 a PGR 3 součástí nové řady vozů Nissan

29. 12. 2005 15:15 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Vám, co sledujete na MTV pořad Pimp My Ride, se určitě na následující zprávě nebude na první pohled jevit nic moc zajímavého, přesto svým způsobem o novinku jde.

Proto čtěte déle. Společnosti Nissan North America Inc. a Microsoft Corp. se totiž rozhodly spojit své zdánlivě neslučitelné světy a vytvořit tak vůbec první vůz s plně (a zde je třeba zdůraznit ono PLNĚ) integrovaným herním systémem, v tomto případě se jedná konkrétně o Xbox 360.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Nissan URGE - tak se jmenuje vývojová studie nového osobního vozu, který svému řidiči (samozřejmě pouze pokud je auto zaparkováno) umožní zahrát si hru Project Gotham Racing 3, vyvinutou exklusivně pro Xbox 360 studiem Bizzare Creations, a to prosím s využitím skutečného volantu, plynového a brzdového pedálu, zatímco se bude obraz promítat na sklopitelném sedmipalcovém LCD displeji. Vůz, jenž slibuje zážitek, kterého rozhodně nedosáhnete jen tak v pohodlí obývaku, bude prvně představen v nadcházejícím roce na North American International Auto Show, která se koná už v lednu.

PS: Tak si říkám, jestli je vůbec šance, že se tento Nissan skutečně dostane na trh. Ne, že by snad šlo o úplně špatný nápad, ale to, čím se chlubí tisková zpráva závěrem - tzn. že jde o prolnutí fantazie a reality způsobem, jaký automobilový svět ještě nepoznal - se může stát projektu osudné. Už vidím, jak se množí žaloby ohledně nebezpečného vlivu této kombinace na řidiče, například ve smyslu, že se mohou, poté co si v autě zahrají PGR 3 a probrázdí ulice NY či dalších světových měst, nechat strhnout k nevhodné jízdě v reálu. A co když přitom ještě někomu nedejbože ublíží...?

Update - Mimochodem, vozem Nissan Urge se dnes zabývá podrobněji také sekce Auto Moto portálu Tiscali, kde najdete dokonce fotogalerii -> viz zde.
zdroj: PR

korgull

Nejnovější články