ISIC: VŠICHNI UTRÁCÍ. STUDENTI ŠETŘÍ

3. 9. 2009 – 20:19 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

ISIC: VŠICHNI UTRÁCÍ. STUDENTI ŠETŘÍ
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Prázdniny končí, škola začíná. Všichni si klademe stejnou otázku: kde ušetřit nemalé finanční výdaje spojené se začátkem školního roku? Učebnice, kopírování, jazykové kurzy, doprava, zábava, restaurace a sport – tady všude může student ušetřit značnou část nákladů. Nejrozšířenějším nástrojem k získání slev jsou studentské identifikační a slevové karty. U nás je k dostání několik druhů karet.


Nejznámější a nejpoužívanější je průkaz ISIC (International Student Identity Card), který otevírá cestu k více než 1800 slevám u nás a dalším 42000 slevám ve více než 120 zemích světa, zároveň je také jediným mezinárodně akceptovaným identifikačním průkazem studenta. Toto ocení především středoškoláci, neboť v ČR doposud není středním školám předepsán jednotný studentský průkaz, kterým by se studenti mohli prokázat při využívání běžných slevách.

Česká republika si dlouhodobě drží prvenství v rozvoji průkazu ISIC. Napomáhá tomu i fakt, že je akceptován také jako kombinovaný univerzitní průkaz studenta, zpravidla v podobě bezkontaktní čipové karty, která studentům umožňuje kromě využívání slev a výhod také identifikaci v prostorách školy, stravování v menze, přihlášení se k síti, kopírování a další služby v univerzitním kampusu.

Po vzoru 24 veřejných vysokých škol se přidávají i střední školy, které mohou s ohledem na jejich velikost využívat standardizované řešení v podobě čipové identifikační karty ISIC. Například v Praze toto probíhá pod záštitou magistrátu a do projektu je již zapojeno více než 60 středních škol. Pokud má škola např. systém, který umožňuje, aby rodiče převáděli finanční hotovost na čipovou kartu, je možné tyto částky rozdělit k zaplacení např. jen kopírky nebo obědů. Rodiče tak mají jistotu, že peníze určené na obědy student neutratí za brambůrky v samoobsluze.

Zajímavým nástrojem je pro studenty univerzitní průkaz ISIC s platební funkcí Maestro známý také jako UNIkarta ISIC. Ve spolupráci s Komerční bankou jej vydávají v současnosti již některé vysoké školy v Praze, Brně, Ústí nad Labem, Ostravě, Opavě a Hradci Králové.


Víte že…

ISIC je mezinárodně podporován organizací UNESCO coby unikátní nástroj podpory mobility studentů.
24 z 26 veřejných vysokých škol v ČR vydává kartu ISIC jako oficiální identifikační průkaz studenta.
V České republice mohou majitelé průkazu ISIC jako první na světě využívat slev také online přes www.chytrepalice.cz, nebo osobně v prvním ISIC pointu na světě v Praze.
Kartu lze objednat i online na www.isic.cz/online.
Každou zimu jsou připraveny slevy až 30% na jízdenky v 15-20 lyžařských areálech
Ke kartě ISIC je možno sjednat cestovní pojištění již za 200 Kč na rok.
Veškeré potřebné a užitečné informace o průkazu ISIC naleznete na www.isic.cz.
Rejstřík firem - GTS ALIVE s.r.o.



Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,310
USD 23,380 23,480
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články