Jak se vyrovnáte se zdražováním povinného ručení?

29. 4. 2013 – 0:01 | Auto-moto | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Jak se vyrovnáte se zdražováním povinného ručení?
Jak se vyrovnáte se zdražováním povinného ručení? | zdroj: NašePeníze.cz

Rok 2013 nastartoval nepříjemnosti, na které nás pojišťovny už nějakou dobu připravovaly. Zdražování, rušení otevřených flotil a k tomu jen nepříjemné vidiny na další a další zvyšování cen. Můžete se s tím smířit a platit víc a víc, nebo to vzít jako impulz ke změně, která vám zdražení vynahradí a dost možná ještě pár desítek procent ušetří.

---komerční sdělení---

Co všechno se pokazilo?

Pojišťovny se ruku v ruce s ČKP rozhodly zatočit s neblahými vlivy, které ovlivňují trh s povinným ručením. Pakliže z předchozí věty nebyla cítit ironie, je to pouze nešikovností autora, který většinu z provedených změn chápe jako pouhou snahu o navýšení zisku:

Plošné zdražování odůvodněné nevýhodností pro pojišťovny (přesto prokazatelně vyplatí na povinném ručení o 10 miliard méně, než kolik vyberou, takže buď lžou, nebo jsou neuvěřitelně neefektivní)

-   Zrušení otevřených flotil, které ignorovaly bonusový systém a nízkou cenu nabízely i „pirátům“

-   Odchod velkých pojišťoven od internetových srovnávačů, kde naplno vynikne vysoká cena povinného ručení

Jak z toho ven?

Naštěstí vás výše uvedené nemusí vůbec trápit, pakliže patříte mezi 85 % řidičů, kteří zatím nevyužívají výhodné online povinné ručení. Více než tři čtvrtiny majitelů vozidel stále chodí na pobočku, nebo na internetové stránky pojišťoven pro ty samé produkty, které mohou z pohodlí domova sjednat až o polovinu levněji.

Jak se vyrovnáte se zdražováním povinného ručení?

 

Tabulka výše představuje orientační kalkulaci cen internetového srovnávače iRuceni.cz, který nabízí jedny z nejvýhodnějších cen na trhu. Snadno tak můžete na zdražování zapomenout a naopak se těšit z ušetřených peněz – průměrná roční úspora se přitom blíží dvěma tisícům korun, což je částka, nad kterou už nemůže ohrnout nos většina domácností u nás. Sjednání přes internet přitom není vůbec složité – stačí prostě a jednoduše vyplnit formulář a vybrat si jednu z výhodných nabídek, kterou si objednáte i zaplatíte online. Ušetřit i několik tisíc za 5 minut práce nezní tak špatně.

Nejen povinné ručení

Stejně výhodné služby jsou internetovými srovnávači poskytovány i v rámci dalších pojištění. Čím dál populárnější a dostupnější je i nadstandard a ochrana vaše majetku – stačí vyzkoušet kalkulačku havarijního pojištění a zjistíte, že už dávno nejde o nedosažitelný a zbytečný luxus. Ať se rozhodnete jakkoliv, je dobré si alespoň srovnání povinného ručení vyzkoušet. Přinejmenším zdarma a bez závazků zjistíte, jak vysoká, nebo naopak výhodná je cena vašeho stávajícího pojištění.

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,370 23,550
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články