Jak se zbavit reklamy ve Windows 10

1. 6. 2017 – 8:33 | Věda a technika | red | Diskuze:

Jak se zbavit reklamy ve Windows 10
Ilustrační foto | zdroj: freeimages.com

Rakouská spotřebitelská organizace Verein für Konsumenteninformation (VKI) radí uživatelům operačního systému Windomws 10, jak se zbavit obtěžující reklamy, která se může objevovat v nabídce Start či na zamykací obrazovce.

I když se uživatelé s operačním systémem Windows 10 již vcelku sžili, stále jim vadí, že na ně občas vyskakuje reklama i z míst, kde by ji před tím nečekali. VKI proto radí, jak se obtěžující reklamy v nabídce Start a na zamykací obrazovce jednoduše oprostit.

Zbavit se jí přitom není těžké. Nejprve je třeba otevřít „Průzkumník souborů“, zde kliknout na menu „Soubor“ v levém horním rohu a vybrat možnost „Změnit možnosti složky a hledání“. Poté je třeba vybrat záložku „Zobrazení“ a odškrtnout položku „Zobrazit oznámení poskytovatele synchronizace“.

Dalším krokem je otevření nabídky Start. V něm je potřeba vybrat „Nastavení“ a dále možnost „Přizpůsobení“. Zde je nejprve třeba v podmenu pro „Start“ vypnout položku „Občas zobrazovat v nabídce Start návrhy“. To samé je pak třeba udělat v menu pro „Zamykací obrazovku“. Tady se reklama skrývá pod položkou „Získejte na svou zamykací obrazovku zábavná fakta, tipy, triky a další věci“. I tuto položku je třeba vypnout.

Reklama ve Windows 10 je oblíbeným tématem spotřebitelských a organizací i samotných uživatelů. Například britský server Bitterwallet radil, jak jednoduchou úpravou registrů odstranit neoblíbené „špehovací“ trackingové služby.

Zdroje:
dTest, VKI

Kurzy

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,520 23,700
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články