Jak výhodně nakoupit školní pomůcky

23. 8. 2010 – 16:34 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Jak výhodně nakoupit školní pomůcky
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Internetový portál AkčníCeny.cz, kde lidé najdou na jednom místě akční nabídky obchodních řetězců, zjišťoval, kolik peněz musí rodiče investovat do prvňáka předtím, než se poprvé vydá do školy.

I letos si obchodní řetězce v předstihu připravily rozsáhlou akční nabídku školních potřeb. Koupí-li rodiče pomůcky ve správném čase a na správném místě, mohou tím značně ulehčit rodinnému rozpočtu. Ve slevě se totiž dá právě v těchto dnech pořídit prakticky kompletní výbava pro děti školou povinné.

Nejnákladnější položkou z nákupního seznamu bývá zejména u prvňáčků výběr správné aktovky či školního batohu. Výhodně se nyní dají sehnat i moderní modely z odlehčeného materiálu nebo s vyztuženými zády. Rodiče mohou vybírat také z rozsáhlé akční nabídky batohů a penálů s potiskem hrdinů populárních dětských filmů a seriálů.

Podle letošních statistik webu AkcniCeny.cz mají rodiče možnost ušetřit za penály, sešity, tužky nebo například temperové barvy díky různým prodejním akcím až desítky procent z původní ceny zboží. Uspořit se tak dají i významné částky, neboť celkem přijde výbava školáka až na tisíce korun.

„Z hlediska aktivity obchodníků jde o jedno z nejdůležitějších období v roce, kdy se prostřednictvím klasických letáků nebo tematických katalogů snaží oslovit rodiče školáků a přilákat je k nákupu nejen zlevněného zboží. První řetězce začaly s akcemi na zlevněné školní pomůcky již na konci července, ostatní se přidávají v těchto dnech,“ uvádí Jan Brokeš ze společnosti Retail Info, který se stará o web AkcniCeny.cz.
„Největší zájem o školní potřeby očekáváme tradičně poslední týden v srpnu a první týden v září, kdy rodiče prvňáků dostanou od učitelů seznam toho, co budou děti do školy potřebovat,“ dodává Brokeš.

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,310
USD 23,380 23,480
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články