Jak vypadá manipulátor a lhář? Podívejte se kolem!

22. 1. 2014 – 18:50 | Životní styl | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Jak vypadá manipulátor a lhář? Podívejte se kolem!
Chronický lhář má lomené obočí většinou směrem ke konci, užší oči, úzké rty a dlouhý ostrý nos s malými úzkými dírkami. Tak podle ní typicky vypadají lidé s nekalými úmysly a talentem pro lhaní a manipulaci. Foto:SXC, Text:MED | zdroj: NašePeníze.cz

Všichni občas lžeme, jak ale poznat profesionálního manipulátora? Zaměřte se na typologii jeho obličeje, mimiku a řeč těla a odhalte tak notorického lháře, který s vámi manipuluje.

Odbornice na analýzu neverbální komunikace, která zavítala do Telerána televize Markíza, tvrdí, že lháře můžeme poznat podle znaků v jeho obličeji. Charakteristickým rysem jsou vodorovné vrásky na čele a silnější středová čára mezi očními víčky.

Chronický lhář má lomené obočí většinou směrem ke konci, užší oči, úzké rty a dlouhý ostrý nos s malými úzkými dírkami. Tak podle ní typicky vypadají lidé s nekalými úmysly a talentem pro lhaní a manipulaci.

Důležitá je ale i mimika a řeč těla. Někteří lháři to ale dobře vědí a například se nevyhýbají očnímu kontaktu. Jejich pohled je naopak silný a pronikavý. Profesionální lhář totiž vědomě oční kontakt fixuje.

Nevědomý lhář dělá pravý opak . Kromě již jmenovaných znaků se očnímu kontaktu s vámi vyhýbá, otáčí hlavou a většinou se mu mohou při nějakém tom lhaní i potit ruce.

Dokázáno však je, že při jakémkoliv klamání se zrychlí dýchání nebo tep. Proto si musíte všímat celé řady příznaků. Nevědomý "Každý člověk lže - denně v průměru až pětkrát - a kdo říká, že nelže, ten lže, " dodala odbornice .

Kurzy

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,130 25,250
USD 23,350 23,530
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články