Jeden z nejbohatších lidí světa podrží Murdochovo Impérium

11. 7. 2011 – 17:31 | Investice | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Jeden z nejbohatších lidí světa podrží Murdochovo Impérium
Princův Královský holding drží v Murdochově impériu druhý největší balík akcií, Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Saúdský princ Valíd bin Talál, který patří k nejbohatším lidem světa, nestáhne své investice do mediálního impéria News Corporation Ruperta Murdocha.

"Žádné změny, moje investice je strategická. Nepomýšlím na prodej akcií," ujistil Talál, šéf saúdského Královského holdingu v telefonickém rozhovoru s Reuters. "Naše partnerství s News Corporation zůstává pevné," pravil člen panovnického rodu.

Britská média v uplynulých dnech psala, že princ by mohl prodat akcie News Corporation, což by mohlo vést k úpadku impéria poznamenaného skandálem kolem bulvárního týdeníku News of the World.

Týdeník v neděli vyšel naposledy. Murdoch ho zavřel po skandálu s odposlechy.

News of the World, který měl 168 let dlouhou tradici, si u soukromého detektiva objednal odposlechy mobilů. V pondělí vyšlo najevo, že detektiv Glenn Mulcaire například odposlouchával hlasovou schránku mobilu třináctileté Milly Dowlerové, která byla unesena a zavražděna v roce 2002.

Napíchnuté byly telefony až 4000 lidí, včetně rodin obětí teroristických útoků v Londýně z roku 2005 nebo rodin vojáků, kteří padli v Afghánistánu a Iráku. Odposloucháván byl třeba i herec Hugh Grant.

Princův Královský holding drží v Murdochově impériu druhý největší balík akcií, patří mu sedmiprocentní podíl na rozhodování.

-Pavel Jégl | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,640 23,820
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články