Jihomoravský kraj dá podporu nezaměstnaným na podnikání

28. 3. 2010 – 13:14 | Podnikání | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Jihomoravský kraj dá podporu nezaměstnaným na podnikání
Jihomoravští radní dají nezaměstnaným podporu na podnikání, Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Jihomoravský kraj podpoří začínající podnikatele v kraji dotací ve výši 3,7 milionu korun. Agentuře Mediafax to v neděli řekl hejtman kraje s tím, že největší podpory se dočkají starší podnikatelé a ti, kdo začínají s podnikání v okresech s největší nezaměstnaností.

Dotační program kraj podle hejtmana Haška vypsal pro drobné začínající podnikatele, "kteří nemají žádné nesplacené závazky vůči Jihomoravskému kraji a jiným územním samosprávným celkům, ani daňové nedoplatky a byli úřadem práce vyřazeny z evidence uchazečů o zaměstnání v roce podání žádosti nebo v roce předchozím a absolvovali rekvalifikační kurz pro začínající podnikatele".

 

<%Anketa27%>

 

Dotace na podnikání 80,000 korun

 

Maximální výše krajské dotace na jeden podnikatelský projekt je podle Haška 80 tisíc korun. "U starších žadatelů zaměstnaných nejméně pětadvacet let, nebo u budoucích podnikatelů bydlících v regionu se soustředěnou podporou státu, činí maximální výše dotace na jeden projekt sto tisíc korun," upřesnil hejtman.

K regionům se soustředěnou podporou státu patří na jižní Moravě území okresů Hodonín, Znojmo a Blansko a územní obvody obcí s rozšířenou působností Bučovice a Mikulov.

Hašek zároveň zdůraznil, že částka 3,7 milionů není konečná, kraj je připraven ji zvýšit v případě velkého zájmu žadatelů. V loňském roce se totiž sešly žádosti v objemu pěti milionů korun. "Kraj chce i letos, po dohodě s hospodářskými komorami, přispět k tomu, aby drobní podnikatelé měli možnost startovat se základní podporou od Jihomoravského kraje. Usilujeme tak o částečné řešení současné vysoké nezaměstnanosti podporou lidí, kteří mají zájem řešit svoji situaci po ztrátě zaměstnání samostatnou výdělečnou činností," řekl hejtman.

(Mediafax)

Kam dál?

- Nezaměstnaní by mohli podnikat a zároveň dostávat podporu, navrhuje ODS

- Jak podnikat: Začínáme podnikat

- Dotace na podporu podnikání mohu nyní získat zemědělci

- Hypotéka pro podnikatele: Žádost o hypotéku dobře načasujte

- Díky krizi lidé začínají zase více podnikat

- Podnikatelé stále přibývají, může za to nedostatek pracovních míst

- Mezi podnikatele se rozdělí dotace 1,5 miliardy korun na high-tech projekty

 

<%Anketa60%>

Kurzy

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,520 23,700
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články