John: Poslanec Škárka je nezvěstný

5. 4. 2011 – 16:23 | Politika | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

John: Poslanec Škárka je nezvěstný
Ministr prý z pracovních důvodů nestihl ještě podat trestní oznámení., Foto: | zdroj: NašePeníze.cz

Ministr vnitra a zároveň předseda Věcí veřejných Radek John v úterý neprozradil, jakým způsobem se strana postaví k rebelujícímu poslanci a zároveň výkonnému místopředsedovi strany Jaroslavu Škárkovi, je prý nedostupný. John chystá podat trestní oznámení, policie však prý věc již řeší.

"Škárka komunikuje každý den něco jiného. Proto jsme se rozhodli, aby nám při jednání poslaneckého klubu vysvětlil svůj způsob komunikace. Zatím je pan Škárka vypnutý a nezvěstný," řekl John.

Ministr prý z pracovních důvodů nestihl ještě podat trestní oznámení. "Nicméně policie již věc šetří. Je to v pořádku. Policie nebyla nečinná a na základě monitoringu tisku zahájila nějaké prověřování," doplnil ministr.

Trestní oznámení chystá podat státnímu zastupitelství a to kvůli kauze, kterou rozvířil poslanec Škárka v časopise Respekt. Poslanec se totiž svěřil jeho redaktorce, že dostává od vedení Věcí veřejných úplatky, aby byl se stranou loajální. Později řekl, že si to vymyslel, aby novinářku mystifikoval.

Podle politologů se strana Věci veřejné rozpadne, hrozí destabilizace vlády

Jak je financována strana Věci veřejné? Místopředseda dostává peníze za mlčení

Paroubek podá na čtyři poslance VV kvůli Škárkově kauze trestní oznámení

Výroky Škárky jen zakrývají korupci uvnitř Věcí veřejných, tvrdí senátoři ODS

Za nehorázný a ničím nepodložený útok na koaličního partnera označila ODS výroky o propojení místopředsedy Věcí veřejných (VV) Jaroslava Škárky s kmotry ODS, se kterými přišel poslanec VV Michal Babák. Šéf klubu senátorů ODS Richard Svoboda v úterý řekl, že tím Babák jen zakrývá korupci uvnitř VV.

"Senátorský klub ODS považuje vyjádření poslance Babáka o údajné korupci poslance Škárky ze strany ODS za nehorázný a ničím nepodložený útok na koaličního partnera, který má bezpochyby pouze zastřít trapné, vyděračské a korupční praktiky uvnitř Věcí veřejných," zaznělo z úst předsedy senátorského klub občanských demokratů.

Svoboda také řekl, že ODS požaduje, aby se Babák omluvil a nezatahoval ji do svých konspiračních teorií. "Některé věci by si neměl zodpovědný zákonodárce dovolit vzít do úst, aniž má pro to sebemenší důkazy," dodal.

Babák v pondělí prohlásil, že se Škárka na Plzeňsku propojil s podnikatelem a členem výkonné rady ODS Romanem Jurečkem. Společně chtějí podle Babáka poškodit VV i celou vládu. Poslanec dále uvedl, že má na další působení Škárky ve straně radikální názor a že by se strana měla začít zabývat jeho vyloučením.

Kauzu nastartoval rozhovor Škárky s novinářkou týdeníku Respekt, ve kterém se jí pod příslibem anonymity svěřil, že dostává od lídra strany Víta Bárty peníze za loajalitu. Novinářka si rozhovor tajně nahrála a zveřejnila. Škárka poté prohlásil, že o nahrávce věděl a úmyslně nehovořil pravdu. Sám Bárta označil zvěsti o úplatcích ve straně za nesmyslné.

Předseda VV Radek John podal kvůli kauze svého stranického kolegy trestní oznámení na neznámého pachatele. John je přesvědčený, že jde o závažná obvinění. Jedinou možností, jak čelit spekulacím, je podle něj pouze řádné vyšetření orgány činnými v trestním řízení.

Škárkovou kauzou se bude zabývat čtvrteční klub poslanců VV a téma se podle ODS dostane také na nejbližší jednání špiček koaličních stran (K9).

--MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,190 25,310
USD 23,580 23,760
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články