Jsou české věznice drogovými ráji? Trestanci odcházejí jako boháči

23. 10. 2013 – 22:52 | Životní styl | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Jsou české věznice drogovými ráji? Trestanci odcházejí jako boháči
Ideální je zaháčkovat lidi, kteří jsou za mřížemi prvně a mají tak víc peněz než ti, kteří v celách strávili už polovinu života. A zatímco prodávající vydělávají majlant, jejich zákazníci si pěstují závislost, která je po propuštění znovu stáhne na šikmou | zdroj: NašePeníze.cz

Je to pár hodin, co se ukázalo, že vinařická věznice je pořádně velkým drogovým revírem. Znalci prostředí tvrdí, že je to jen špička ledovce a že podobné je to ve všech českých káznicích.

A jak popsal jeden z drogových kápů TV NOVA - když v tom umíte chodit a máte dodavatele a odběratele, můžete si každý měsíc vydělat třeba sedmdesát tisíc a z věznice vyjít jako milionáři.

Ideální je zaháčkovat lidi, kteří jsou za mřížemi prvně a mají tak víc peněz než ti, kteří v celách strávili už polovinu života. A zatímco prodávající vydělávají majlant, jejich zákazníci si pěstují závislost, která je po propuštění znovu stáhne na šikmou plochu.

Drtivá většina drog se prý dnes do věznic dostává díky návštěvám. Ty musí nejprve ošálit kontrolu při vstupu. Odsouzený pak pronese zásilku do cely ve vlastním těle.

Slova zkušeného dealera potvrzuje i policista z protidrogového. Problém věznic je podle něj celoplošný a systémový. Jen čas od času vyplave na povrch. Většinou tak odnese ředitel té konkrétní káznice.

Kurzy

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,500 23,680
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články